Važni ispiti u listopadu

Gvardiol: “Ako budemo na našoj razini, neće biti problema”

05.10.2021.

Gvardiol: “Ako budemo na našoj razini, neće biti problema”
Foto: Drago Sopta/HNS

Izbornik Vatrenih, Zlatko Dalić, najavio je Joška Gvardiola kao prvu opciju na poziciji lijevog stopera uoči predstojećih kvalifikacijskih utakmica protiv Cipra i Slovačke.

 

Gvardiol je spreman odgovoriti zahtjevima važnih kvalifikacijskih susreta na putu prema Svjetskom prvenstvu u Kataru.

“Iako u klubu igram na poziciji lijevog beka, ne bi mi trebalo predstavljati problem igrati lijevog stopera, jer mi je to prirodna pozicija. Ako me izbornik stavi na tu poziciju, siguran sam da ću to odraditi na, što je moguće, višoj razini. Gostovanje na Cipru? Danas u nogometu više ništa ne ide tako jednostavno i gdje god dođeš, moraš se dosta namučiti. Očekuje nas teška utakmica, moramo biti na optimalnoj razini i ako budemo takvi, ne bi trebalo biti nikakvih problema”, kaže Joško, koji se nije želio pretjerano vraćati u prošlost, smatrajući da je važnija sadašnjost.

“Ne bih se vraćao na Euro, jer živim u sadašnjosti, ali što se moje igre tiče, naravno da sam nešto naučio iz toga jer je to bilo moje prvo veliko natjecanje. Sretan sam što sam ovdje i radujem se novim izazovima. Poslije Eura je došlo do određenih promjena u reprezentaciji, s nama su neki novi dečki, ja sam također jedan od novijih. Međutim, što se ozračja tiče, ono je uvijek je isto. Znamo kad je vrijeme za šalu, a kad je vrijeme za ozbiljnost i s takvim načinom možemo biti uspješni”.

Nakon odlaska iz Dinama Joško je karijeru nastavio u RB Leipzigu. Koliko mu se promijenio život posljednjih mjeseci?

“Život se promijenio samo u jednom smislu, u tome što sam napustio svoj dom. Što se tiče svega ostalog, nema velikih promjena, samo igram za novi klub. U Dinamu nisam osjetio draž ispunjenih tribina, a to je nešto što nam u Leipzigu daje vjetar u leđa. Jako sam zadovoljan u novom klubu, nadam se da ćemo biti uspješni ove sezone iako nismo dobro startali, ali ima vremena. Još je rano”, zaključio je Gvardiol.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri