Novo lice među Vatrenima

Jakić: “Neopisiv je osjećaj biti u reprezentaciji”

05.10.2021.

Jakić: “Neopisiv je osjećaj biti u reprezentaciji”
Foto: Drago Sopta/HNS

Kristijan Jakić novo je lice među Vatrenima. Veznjak Eintrachta stigao je na prvo okupljanje s A reprezentacijom poslije velike pobjede svog kluba protiv Bayerna na Allianz Areni (2:1).

 

Kristijan, dakle, ima više razloga za zadovoljstvo.

“Neopisiv je osjećaj biti u reprezentaciji, pogotovo kad sam došao i pogledao sva ta lica koja igraju na visokoj razini. Jednostavno, čast mi je biti tu. Pobjeda protiv Bayerna je jedna od dviju velikih utakmica u mojoj karijeri, uz onu kad sam s Dinamom pobijedio Tottenham. Ova pobjeda na Allianz Areni je nešto veliko, jer Eintracht 20 godina nije pobijedio Bayern u gostima. Svima u klubu znači pobjeda u tako velikoj utakmici, pogotovo u sezoni u kojoj nismo dobro startali. Odigrali smo odličnu utakmicu i zaslužili tri boda protiv izrazito dobre momčadi, možda trenutačno najbolje u Europi”, kaže Jakić, svjestan činjenice da se od Hrvatske uoči predstojećih utakmica očekuju pobjede.

“Očekujem puni plijen protiv Cipra i Slovačke, ali znamo da se nikoga ne smije podcijeniti. Sve reprezentacije znaju igrati nogomet i ako se ne uđe s maksimalnom energijom i željom, bit će dosta teže. Međutim, sigurno da se nadamo punom plijenu u obje utakmice”.

Iako je Jakić ostvario trijumf u izravnom dvoboju s prvotimcem Bayerna, Josipom Stanišićem, debitanti među Vatrenima susreli su se tek na reprezentativnom okupljanju.

“Stanišić i ja tek smo se jučer upoznali jer poslije utakmice između Bayerna i Eintrachta nismo uspjeli popričati. Moj prvi dojam je da je jako dobar dečko”.

Kristijan je imao priliku popričati i s izbornikom Zlatkom Dalićem.

“Popričao sam malo s izbornikom, rekao mi je da sam tu zbog rada i zalaganja u posljednje dvije, tri sezone. Na meni je da radim i ponašam se pristojno, čekam priliku, a izbornik je taj koji odlučuje”, zaključio je Jakić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri