Izbornik poziva na oprez

Dalić: “Najvažnije je da budemo strpljivi”

07.10.2021.

Dalić: “Najvažnije je da budemo strpljivi”
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra protiv Cipra u Larnaci igra prvu od dvije listopadske kvalifikacijske utakmice, uoči koje svi očekuju pobjedu kao vjetar u leđa pred puno zahtjevniji dvoboj sa Slovačkom u Osijeku.

 

Izborni Vatrenih, Zlatko Dalić, međutim, zna da opreza nikad dosta. Tim više što su Ciprani u tekućem kvalifikacijskom ciklusu već zagorčali život renomiranim protivnicima (Slovenija, Slovačka).

“Očekujemo tešku utakmicu, ne smijemo se opustiti, znamo dobro koliko nam je bilo teško u Rijeci kad smo pobijedili 1:0. Cipar je pobijedio Sloveniju i izvukao bod protiv Slovačke, što znači da ima kvalitetu. Dakle, znamo što nas čeka”, kaže Zlatko Dalić, koji je itekako svjestan činjenice da je svaka pobjeda jednako važna.

“Borimo se za odlazak u Katar i svaka je utakmica važna. Pritisak rezultata? Čeka nas utakmica u kojoj ćemo dominirati, imati puno veći posjed lopte. Pokušat ćemo igrati bez pritiska jer želimo do rezultata doći mirnoćom. Najvažnije je biti strpljiv, ali jednako je važno da ni u kom slučaju ne podcijenimo protivnika. Ovo su utakmice uoči kojih mnogi unaprijed upisuju naše bodove, a takve utakmice nije jednostavno igrati. Vjerujem, međutim, da će sve biti u redu".

U predvečerje dvoboja s Cipranima Vatreni su ostali Mislava Oršića, a još prije i bez Josipa Juranovića, Dejana Lovrena i Ivice Ivušića, Probleme s ozljedama imali su i Joško Gvardiol i Filip Uremović, a Domagoj Vida tek se nedavno vratio nakon ozljede pete.
 
“Može biti problem što obrana nije standardna, morat ćemo biti pažljivi i oprezni, ali vjerujem u naše mlade igrače. Igra prema naprijed? Ako budemo statični i protok lopte bude spor, imat ćemo problema. Tražit ćemo ulaske u prazan prostor, a imamo trojicu igrača koji mogu donijeti ključni pas, Modrića, Kovačića i Brozovića. Nadam se da će Perišić nastaviti odličnu formu iz Intera, ali, općenito gledajući, svi igrači su u formi, cijela momčad je spremna za dobru utakmicu. Nastojat ćemo biti prodorni prema naprijed, ponajviše po bokovima i to po lijevoj strani na kojoj igra Perišić”,

Izbornik Vatrenih progovorio je još jednom o količini bodova potrebnih za izravan plasman na svjetsku smotru u Kataru.

“Prije sam govorio da će biti dovoljno osvojiti 20 ili 21 bod, ali možda ipak bude trebalo više bodova. Rusiju, međutim, očekuju dvije teške utakmice, a što se nas tiče, još uvijek sve imamo u svojim rukama”, zaključio je Dalić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri