Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

Vrijedno priznanje

HNS-ov projekt
#vježbajdoma među
najboljima u Europi

19.10.2021.
HNS-ov projekt #vježbajdoma među najboljima u Europi
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

Europska nogometna organizacija, UEFA, odabrala je najbolje projekte iz područja marketinga i komunikacija u proteklom trogodišnjem razdoblju, a među izdvojenima je i projekt #vježbajdoma Hrvatskog nogometnog saveza.

UEFA u dvogodišnjim ciklusima dodjeljuje nagrade GROW nacionalnim savezima koji se istaknu projektima u području marketinga i komunikacija. Zbog pandemije virusa SARS-CoV-2, ovoga puta u izbor su ušli svi projekti iz trogodišnjeg razdoblja (2018.-2021.), a u osam kategorija prijavljeno je rekordnih 150 projekata iz 43 nacionalna saveza.

Neovisni žiri je krajem rujna ocijenio sve prijavljene projekte te je odabrao po tri najbolja u svakoj kategoriji. Projekt Hrvatskog nogometnog saveza, #vježbajdoma, odabran je kao jedan od tri najbolja u kategoriji društvene inicijative povezane s pandemijom COVID-19. Od 19 prijavljenih projekata, uz HNS-ov projekt u uži izbor ušli su projekti danskog (DBU) odnosnog talijanskog nogometnog saveza (FIGC).

HNS je kroz projekt #vježbajdoma želio potaknuti mlade nogometaše da tijekom ove izvanredne situacije iskoriste slobodno vrijeme za tjelesnu aktivnost i usavršavanje svojih sposobnosti. Svakodnevno su objavljivani videi s treninzima koji se mogu izvesti kod kuće, bez dodatnih sprava i pomagala, a među videima je bilo i uputa liječnika o zdravoj prehrani kao i savjeta o psihološkom pristupu ovim neuobičajenim okolnostima.

U kreiranju videa sudjelovali su hrvatski seniorski i mladi reprezentativci i reprezentativke u velikom i malom nogometu, stručnjaci za kondicijsku pripremu, izbornici, treneri i stručnjaci iz drugih područja poput medicine i psihologije, kao i još niz nogometaša i nogometašica iz brojnih klubova. Projekt su inicirali HNS-ov glavni instruktor Petar Krpan i HNS-ov instruktor kondicijske pripreme za reprezentacije mlađih uzrasta Ivan Krakan.

Hrvatskom nogometnom savezu ovo je četvrta nominacija u posljednja četiri ciklusa Uefinih nagrada, a dva puta je HNS nakon završne prezentacije dobio i nagradu za najbolji projekt - 2014. i 2018. godine, oba puta za digitalnu komunikaciju.

Svi nominirani savezi prezentirat će svoje projekte virtualnim putem od 29. studenoga do 2. prosinca, a najbolji projekti bit će objavljeni na svečanosti 3. prosinca. #vježbajdoma će Uefinom žiriju i kolegama iz drugih saveza predstaviti glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak i stručna suradnica za odnose s javnošću Nika Bahtijarević.

foto: HNS

Učitaj više

Prethodna utakmica

Hrvatska - Rusija 1:0

14.11.2021.

Poljud, Split