Slijedi okršaj sa Slovenkama

Poljska u Karlovcu nadjačala Hrvatice

20.10.2021.

Poljska u Karlovcu nadjačala Hrvatice
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska ženska futsalska reprezentacija u srijedu je otvorila svoj nastup na kvalifikacijskom turniru za završnicu Europskog prvenstva, no bodovi su pripali Poljskoj.

HRVATSKA - POLJSKA 1:5 (1:2)
Kvalifikacije za EP, Skupina 2.
Dvorana Mladost, Karlovac.

Strijelci: 0:1 - Wlodarczyk (12'), 0:2 - Maziarz (13'), 1:2 - Barbir (19'), 1:3 - Knysak (28'), 1:4 - Bukowska (29'), 1:5 - Knysak (34')

Hrvatska: Telišman, Matijević, Brkan, Stipančević, Gaiser; Severinski, Bučić, Svorcina, Barbir, Trstenjak, Orešić, Žagar. Izbornik: L. Marinović.

Foto: Drago Sopta/HNS

Na početku borbe za mjesto u završnici Europskog prvenstva, Hrvatice su snage odmjerile s Poljakinjama, koje su u kratkom razdoblju sredinom prvog dijela povele 2:0, preko Wlodarczyk i Maziarz.

Nedugo prije odlaska na odmor zaostatak Hrvatske smanjila je Barbir, no Poljska je uz dva pogotka Knysak i jednim Bukowske sredinom nastavka zapečatila uvodnu pobjedu.

U drugoj utakmici prvog kola Portugal je uvjerljivo pobijedio Sloveniju 6:0, a Hrvatska će u drugom kolu igrati upravo protiv Slovenije. Taj je dvoboj na rasporedu također u Karlovcu, u četvrtak 21. listopada s početkom u 20:00 sati. Ulaz za gledatelje je slobodan, uz obvezno predočenje EU digitalne COVID potvrde. 

Kvalifikacije za EP, Skupina 2:
1. Portugal 3
2. Poljska 3
3. Hrvatska 0
4. Slovenija 0

Foto: Drago Sopta/HNS

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri