Završnica kvalifikacija za SP

Dalić objavio popis igrača za Maltu i Rusiju

25.10.2021.

Dalić objavio popis igrača za Maltu i Rusiju
Foto: Drago Sopta/HNS

Izbornik svjetskih doprvaka, Zlatko Dalić, pozvao je 24 igrača, uz šest pretpoziva, za posljednja dva susreta u skupini H kvalifikacija za FIFA Svjetsko prvenstvo koje će iduće godine biti održano u Kataru.

Hrvatska reprezentacija dočekuje završnicu kvalifikacija kao drugoplasirana momčad u skupini H, s dva boda zaostatka za Rusijom, protiv koje igra u Splitu 14. studenoga. Uoči tog susreta, hrvatsku reprezentaciju čeka gostovanje na Malti 11. studenoga, dok Rusi kod kuće igraju protiv Cipra.

Prvoplasirana momčad u skupini osigurat će mjesto na Svjetskom prvenstvu, dok će drugoplasirana igrati dodatne kvalifikacije u ožujku 2022. godine.

Foto: Drago Sopta/HNS

Vatreni će se okupiti 8. studenoga u Zagrebu gdje će boraviti do 10. studenoga i odlaska na Maltu, a dan nakon utakmice putuju u Split.

Izbornik Dalić ostao je vjeran kadru koji je ove jeseni osvojio 11 od 15 mogućih bodova:

"Ponovno su s nama Lovren i Juranović koji su prošlo okupljanje propustili zbog zdravstvenih razloga. Nema razloga za značajne promjene, ovo je ekipa koja je dobro odigrala jesenski dio kvalifikacija i zaslužila je povjerenje svojim igrama, pristupom i zajedništvom."

"Najvažnije je da sve držimo u svojim rukama, da ne ovisimo o drugima. Znamo da nas dvije pobjede vode u Katar, to je naš cilj i dat ćemo sve od sebe da ga ostvarimo. Naš fokus mora biti Malta - to je sada ključna utakmica koju moramo odraditi ozbiljno, koncentrirano i maksimalno angažirano. Tek tada si možemo dopustiti razmišljanje o Rusiji protiv koje ćemo na svojoj strani imati pun Poljud, što će nam biti veliki adut, uz kvalitetu i zajedništvo koje posjedujemo", zaključio je Dalić.

Popis igrača za utakmice protiv Malte i Rusije:

Vratari: Dominik Livaković (Dinamo), Simon Sluga (Luton Town), Ivo Grbić (Lille)

Obrambeni: Domagoj Vida (Bešiktaš), Dejan Lovren (Zenit), Borna Barišić (Glasgow Rangers), Duje Ćaleta-Car (Marseille), Josip Juranović (Celtic), Joško Gvardiol (Leipzig), Borna Sosa (Stuttgart), Marin Pongračić (Borussia Dortmund), Josip Stanišić (Bayern)

Vezni: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (West Ham), Luka Ivanušec (Dinamo), Kristijan Jakić (Eintracht Frankfurt)

Napadači: Ivan Perišić (Inter), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Josip Brekalo (Torino), Mislav Oršić (Dinamo), Marko Livaja (Hajduk)

Pretpozivi: Lovre Kalinić (Hajduk), Mile Škorić (Osijek), Filip Uremović (Rubin Kazan), Antonio Mirko Čolak (Malmo), Kristijan Lovrić (Gorica), Nikola Moro (Dinamo Moskva)

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri