Spektakl na ispunjenom Poljudu

Pašalić: Neka nas navijači nose do pobjede, a mi ćemo sigurno ostaviti srce na terenu

13.11.2021.

Pašalić: Neka nas navijači nose do pobjede, a mi ćemo sigurno ostaviti srce na terenu
Foto: Drago Sopta/HNS

Groznica nedjeljnog nogometnog poslijepodneva. U Splitu. Na Poljudu. Hrvatska protiv Rusije igra odlučujuću utakmicu za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru, tražila se doslovno ulaznica više što znači da će tribine “poljudske ljepotice” “gorjeti”.  

 

“Lijepo je vidjeti ogroman interes navijača za ovu utakmicu. Velika je potražnja za ulaznicama, stadion će sigurno biti pun. Osobno me jako raduje činjenica da ključnu utakmicu za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru igramo baš na “mom” Poljudu, ne sumnjam da će ozračje biti fantastično i da će nas navijači, toplo se nadam, nositi do pobjede. Mi ćemo, s druge strane, sigurno ostaviti srce na terenu”, kaže Mario Pašalić, koji je u dresu Hajduka mnogo puta osjetio vjetar u leđa s poljudskih tribina.

“Imao sam privilegiju više puta osjetiti tu atmosferu prepunog Poljuda. I sad se naježim pri pomisli na te trenutke, to je neopisiv osjećaj, ali… Vjerujem da svi igrači osjećaju isto, ne samo mi iz Dalmacije. Navijači koji te nose i tjeraju da ostaviš sve na terenu… Za takve se utakmice živi. A takve su, uostalom, bile posljednje dvije utakmice na Poljudu odigrane pred publikom, protiv Mađarske i Slovenije”.

Mario će na Poljudu u svakom slučaju imati velik broj svojih navijača.

“Uf, velika je navala, kako se bliži utakmica tako raste i broj upita za ulaznice. Bit će na tribinama sigurno jako puno rodbine i prijatelja tako da podrška sigurno neće izostati”.

Na papiru je sve jasno, Hrvatskoj za izravan plasman na Svjetsko prvenstvo treba pobjeda protiv Rusije. Hoće li ta činjenica utjecati na psihološki pristup utakmici?

“S obzirom na to da nam treba pobjeda, jako je bitno zadržati mirnoću i ne ulaziti brzo u nervozu. Utakmica traje 90 minuta i u svakom trenutku se može doći do pobjede. Očekujem tešku utakmicu, Rusija se pokazala kao dobro organizirana momčad, s novim su izbornikom nanizali nekoliko pobjeda i neće biti lagano. Međutim, vjerujem u našu kvalitetu i vjerujem da ćemo na kraju utakmice slaviti još jedan uspjeh hrvatskog nogometa”.

Bez obzira na remi sa Slovačkom u Osijeku, koji je Ruse promovirao na čelnu poziciju u skupini, uoči poljudskog dvoboja ohrabruje činjenica da je igra Vatrenih u posljednjim utakmicama na zavidnoj razini.

“Svaka utakmica nosi svoje poteškoće, tako i ova predstojeća s Rusijom. Međutim, u zadnjim smo utakmicama podigli razinu naše igre, a svi igrači koji su u kadru standardno igraju u svojim klubovima, puni smo samopouzdanja i na krilima toga s optimizmom ulazimo u ovu ključnu utakmicu. Kako se postaviti protiv Rusa? To najbolje zna izbornik. Ne sumnjam da će sa svojim stožerom napraviti dobru analizu Rusije i da ćemo ući spremni u utakmicu znajući dobre i loše strane protivnika. Uostalom, igrali smo međusobnu utakmicu prije dva mjeseca pa otprilike znamo što nas čeka”, zaključio je Pašalić, intervju s kojim je objavljen i u službenoj brošuri utakmice Hrvatska - Slovenija, koja je na stranicama HNS-a dostupna na sljedećoj poveznici, ali i svim gledateljima putem QR koda na njihovim ulaznicama.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri