Pedeseti put kapetan

Modrić: Utakmica s Rusijom je finale, sve drugo se zaboravlja 

13.11.2021.

Modrić: Utakmica s Rusijom je finale, sve drugo se zaboravlja
Foto: Drago Sopta/HNS

Luka Modrić protiv Rusije će jubilarni, pedeseti put s kapetanskom vrpcom oko ruke povesti Vatrene, koje pobjeda dijeli od izravnog plasmana na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

 

Modrić itekako dobro zna kako igrati utakmice od iznimnog rezultatskog značaja.

“Sutrašnja utakmica na Poljudu je finale i za nas, i za Rusiju, sve drugo se zaboravlja. Hrvatska je favorit pred našim navijačima, puno nam znači poljudska atmosfera. Sjećam se da sam se naježio na zagrijavanju uoči utakmice s Mađarskom u kvalifikacijama za Euro. Bit će u utakmici sigurno teških trenutaka i trebat će nam pomoć s tribina”, kaže Luka Modrić, koji je dočarao ozračje u reprezentaciji uoči važne utakmice.

“Cijelo vrijeme smo u hotelu, ne idemo nigdje. Svatko je u svom filmu, razgovaramo i čekamo utakmicu. Atmosfera je super kad se pobjeđuje, imamo u momčadi puno mladih igrača i to me raduje. Neki su već postali nositelji reprezentacije, a neki su na dobrom putu to postati. Uopće se ne bojim za Hrvatsku, imamo sjajnu budućnost. Mi smo uoči utakmice spremni na sve, ali nešto se pita i protivnika. Međutim, ponavljam da smo favoriti na Poljudu”, kaže Modrić, koji se nije pretjerano osvrtao na najave ruskog izbornika o tome da ih se Vatreni pribojavaju.

“Ovo je sport, ovo je nogomet. Nitko se nikoga ne treba bojati, a teren je jedino mjerilo, na terenu će se vidjeti tko je trenutačno u boljoj formi. Vidjet ćemo na koji način će Rusija igrati, mi moramo biti strpljivi od početka, ali isto tako se u svakom duelu mora osjetiti da znamo što želimo, da budemo čvrsti i agresivni. Ako Rusi budu igrali zatvoreno, morat ćemo igrati brzo, to će biti jako važno. Poznajem skoro sve ruske igrače, imaju jako dobru momčad, puno mladih i talentiranih igrača, ali ne bih nikoga posebno izdvajao”.

Kapetana ne iznenađuju pretjerano dobre igre ruske momčadi u tekućem kvalifikacijskom ciklusu.

“Odmah poslije ždrijeba znali smo da će Rusija biti naš glavni konkurent u skupini. Ne iznenađuje me da je Rusija ovako dobra, uostalom prva je na ljestvici. Znam da je dosta međusobnih utakmica okončano rezultatom 0:0, ali sutra je nova utakmica i sve što je bilo do sad pada u vodu”, zaključio je Modrić i istaknuo da je predstojeća utakmica s Rusijom jedna od najvažnijih u novijoj povijesti.

“Zaista je teško prisjetiti se utakmice koja je bila ovako važna, možda ona protiv Ukrajine na kojoj je debitirao izbornik Dalić. Od Svjetskog prvenstva u Rusiji ovo je sigurno najvažnija utakmica reprezentacije. Spremni smo i jedva čekamo istrčati na Poljud. Na zadnjim poljudskim utakmicama razbili smo Mađarsku i Sloveniju”.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri