Konačna odluka na Poljudu

Dalić: “Matematika je jasna, igraju nam samo tri boda”

13.11.2021.

Dalić: “Matematika je jasna, igraju nam samo tri boda”
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra u Splitu protiv Rusije igra odlučujuću utakmicu za izravan plasman na Svjetsko prvenstvo iduće godine u Kataru.

Izbornik Vatrenih, Zlatko Dalić, svjestan je važnosti trenutka, ali i čvrsto uvjeren da će Hrvatska na poljudskom stadionu pokazati svoje pravo lice.

“Ruse respektiramo, pobijedili su u pet utakmica, novi izbornik Karpin napravio je sjajan posao. Međutim, igramo na Poljudu i očekujem od momčadi da odgovori na pravi način“, ističe Zlatko Dalić, koji je temeljito analizirao igru ruske reprezentacije.

“Karpin je kao igrač bio ofenzivac, Rusija sad igra bitno drugačije nego protiv nas na SP-u i to je dobitak za njih. Promijenio je i neke igrače. Kažu da je napad najbolja obrana i s tim se slažem, ali oni će igrati onoliko koliko im mi dopustimo. Tijekom prve međusobne utakmice u Moskvi više je bilo igranje na nulu i s naše, i s njihove strane, sutra je druga priča”.

Hrvatski izbornik apostrofirao je nekolicinu ruskih igrača.

“Karpin je ubacio par mladih igrača, ali okosnica reprezentacije ostala je ista. U obrani je to Džikija, u veznom redu Golovin, a u napadu Smolov. Znam da izbornik Karpin ima dvojbu na desnom krilu, bira između Mirančuka i Mostovoja. Mislim da će u sastav ubaciti tri zadnja vezna igrača kako bi neutralizirao naš jaki vezni red. Ćorluka i Olić mi puno pomažu, ali nisam imao insajdera za Rusiju. Nema tu tajni. Sigurno će se vratiti Džikija i Barinov u odnosu na utakmicu s Ciprom, Rusija će igrati u sustavu 4-3-3, moj pomoćnik Ladić gledao ih je u zadnje tri utakmice. Znamo sve, ali moramo to pokazati i na terenu”, ističe Dalić kojega raduje činjenica da su svi igrači zdravi i spremni za utakmicu, što znači da može u miru pripremiti utakmicu.

“Svi igrači su na dispoziciji i svi su zdravi. Matematika je jasna, protiv Rusije nam igraju samo tri boda. Promjene u momčadi? Sigurno nećemo puno mijenjati puno, možda neke detalje u postavi, ali tko god izađe na teren, ja mu vjerujem. Svi igrači su na dobroj razini i koga god stavim, neću pogriješiti”.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri