Slavlje u Splitu

Hrvatska pobijedila Rusiju i izborila mjesto na Svjetskom prvenstvu!

14.11.2021.

Hrvatska pobijedila Rusiju i izborila mjesto na Svjetskom prvenstvu!
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija, aktualni doprvak svijeta, branit će svoje srebro u Kataru nakon teško izborene, ali zlata vrijedne pobjede protiv Rusije u posljednjem kvalifikacijskom kolu!

HRVATSKA - RUSIJA 1:0 (0:0)
Kvalifikacije za SP 2022., Skupina H.
Stadion Poljud, Split.

Sudac: D. Makkelie (Nizozemska)

Strijelci: 1:0 - Kudrjašov (81' - ag)

Žuti kartoni: Golovin (51'), Smolov (55'), Livaja (89'), Grbić (90+3')

Hrvatska: Grbić, Sosa, Gvardiol, Lovren, Juranović (75' Brekalo), Brozović, Pašalić (75' Livaja), Modrić, Perišić, Vlašić (58' Petković), Kramarić (86' Stanišić). Izbornik: Z. Dalić.

Rusija: Safonov, Kudrjašov, Džikija, Divejev, Karavajev, Golovin (56' Čistjakov), Barinov, Fomin (80' Glebov), Bakajev (78' Mostovoj), Jonov (57' Zobnin), Smolov (57' Zabolotnji). Izbornik: V. Karpin.

Nakon devet odigranih kvalifikacijskih utakmica - šest pobjeda, dva remija i jednog poraza - izabranici Zlatka Dalića trebali su pobjedu protiv Rusije u posljednjem kolu za izravni plasman na svjetsku smotru u Katar.

Utakmicu na Poljudu obilježila je uporna i obilna kiša, zbog koje su Vatreni imali još teži zadatak, no bili su mu dorasli. Borbenošću i trudom stvarali su prigode, a naposljetku su nagrađeni odlučujućim pogotkom.

Sve do 80. minute na semaforu je stajalo nepovoljnih 0:0. Najbolje su prilike imali Kramarić i Pašalić, potom i Perišić i Petković, Brozović je pokušavao odličnim udarcima izvan kaznenog prostora, no nedostajalo je tek malo preciznosti, a izvrsnim se reakcijama istaknuo i mladi ruski vratar Safonov.

Deset minuta prije kraja s lijeve je strane ubacio Sosa, a gostujući branič Kudrjašev skrenuo je loptu u vlastitu mrežu, a Hrvatska je osigurala vizu na već 12. veliko natjecanje nakon osamostaljenja.

Kvalifikacije za SP 2022., Skupina H:
1. Hrvatska 23
2. Rusija 22
3. Slovačka 14
4. Slovenija 14
5. Cipar 5
6. Malta 5

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri