Šesti kvalifikacijski ispit

Mladi Vatreni u Austriji: "U dobrom smo nizu, nadamo se najboljem"

16.11.2021.

Mladi Vatreni u Austriji: "U dobrom smo nizu, nadamo se najboljem"
Foto: Josip Brekalo/NK Istra 1961

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija večeras kod Austrije igra svoju šestu kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Europsko prvenstvo, nakon svih pet pobjeda u prvih pet kola.

Hrvatska seniorska reprezentacija pobijedila je u nedjelju Rusiju i osigurala plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru, a Hrvatska U-21 u potrazi je za plasmanom na Europsko prvenstvo 2023. godine u Rumunjskoj i Gruziji.

Novi veliki korak u tom smjeru izabranici Igora Bišćana imaju priliku napraviti u utorak u Riedu, na gostovanju kod jednog od glavnih konkurenata za prvo mjesto, reprezentacije Austrije.

Razloga za optimizam ima, pogotovo nakon dosadašnjeg maksimalnog učinka: mladi Vatreni u prvih su pet kola dva puta pobijedili Azerbajdžan te po jednom Norvešku, Finsku i Estoniju.

"Znamo koliko je ova utakmica važna i pokušat ćemo odraditi svoj dio posla na terenu. Nadamo se pozitivnom ishodu, premda je Austrija pokazala da je jako kvalitetna", sažeo je Hrvoje Smolčić.

Foto: Josip Brekalo/NK Istra 1961

Iza vodeće Hrvatske, drugo mjesto na tablici zauzima Norveška s 12 bodova, koliko ima i trećeplasirana Austrija uz utakmicu više. David Čolina ističe kako ništa ne treba prepustiti slučaju:

"Atmosfera je fantastična, no čeka nas težak suparnik. Austrijanci su već kiksali, što nam je olakotna okolnost, no želimo novu pobjedu".

Hrvatska ujedno ima i vodećeg strijelca kvalifikacijske Skupine A, Roka Šimića, koji je u dosadašnjem tijeku natjecanja postigao već šest pogodaka.

Foto: Josip Brekalo/NK Istra 1961

"Izbornik Bišćan svakodnevno nas pokušava naučiti kako pobjeđivati, kako da postanemo još bolji igrači. Radi veliki posao, a rezultati najbolje govore o njemu", naglasio je Lukas Kačavenda.

Utakmica Austrije i Hrvatske počinje u 20:30 sati, a u ranijem se terminu sastaju Azerbajdžan i Norveška. Poslije zimske stanke, kvalifikacije za Europsko prvenstvo nastavljaju se ožujku 2022. godine, kada će Hrvatska ugostiti Austriju, a potom i Finsku.  

"U dobrom smo nizu, poštovat ćemo izbornikove zahtjeve i nadamo se najboljem", zaključio je Mario Vušković.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri