Remi sa Škotskom

Video: Hrvatska kao prvoplasirana u Elitno kolo

16.11.2021.

Video: Hrvatska kao prvoplasirana u Elitno kolo
Foto: Drago Sopta/HNS

Mlada hrvatska U-19 reprezentacija remizirala je sa Škotskom (1:1) u trećem nastupu u okviru prvog kvalifikacijskog kola za plasman na Europsko prvenstvo iduće godine u Slovačkoj i kao prvoplasirana momčad u skupini izborila plasman u Elitno kolo.

 

Izabranici Josipa Šimunića vodili su zahvaljujući pogotku Franje Ivanovića (29’) sve do prve minute sudačke nadoknade kad je Lowry Škotskoj donio izjednačenje. Hrvatska je od 43. minute igrala s igračem manje zbog Ivanovićeva isključenja uslijed dviju javnih opomena. U drugoj utakmici trećeg kola skupine 11 Armenija je svladala Gibraltar 1:0.

"Čestitam igračima na trudu i zalaganju. Ostaje žal zbog primljenog pogotka u sudačkoj nadoknadi, bilo bi lijepo da smo zadržali maksimalan učinak bez primljenog gola, ali, što je, tu je. Činjenica je da smo pedeset minuta igrali s igračem manje, ali, bez obzira na to, dečki su se bacali na glavu i istodobno igrali pametno i mudro. Ostvarili smo plasman u Elitno kolo, uskoro ćemo saznati protivnike i predstoji nam dobro se pripremiti. U predstojećem razdoblju pratit ćemo igrače, voditi brigu o tome u kakvoj su formi kako bismo spremni dočekali proljeće", rekao je Josip Šimunić.

Foto: Drago Sopta/HNS

Poredak: Hrvatska 7, Armenija 6, Škotska 4, Gibraltar 0.

HRVATSKA - ŠKOTSKA 1:1

KARLOVAC Stadion Branko Čavlović-Čavlek. Sudac: Antonio Emanuel Carvalho Nobre (Portugal). Strijelci: 1:0 Ivanović (29’), 1:1 Lowry (90’). Žuti kartoni: Ivanović, Lisica, Žilinski (Hrvatska). Crveni karton: Ivanović (43’-drugi žuti).

HRVATSKA: Kolić, Lisica, Perković (79’ Bradarić), Cvijanović, Žilinski, Ivanović, Duvnjak, Rak, Špeljak, M. Frigan (58’ Macolić), Stojković (90’ Krolo).

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri