Uz podršku i čestitku predsjednika Kustića

Video: Hrvatska U-21 ne posustaje, u Austriji do šeste uzastopne pobjede

16.11.2021.

Video: Hrvatska U-21 ne posustaje, u Austriji do šeste uzastopne pobjede
Foto: Arhiva HNS

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija nastavila je nizati kvalifikacijske pobjede: u Riedu je svladala domaćina Austriju rezultatom 3:1.

U-21: AUSTRIJA - HRVATSKA 1:3 (0:2)
Kvalifikacije za EP 2023., Skupina A. 
Keine Sorgen Arena, Ried im Innkreis.

Sudac: M. Al-Hakim (Švedska)

Strijelci: 0:1 - Kačavenda (14'), 0:2 - Franjić (41'), 0:3 - Sučić (55' - 11m), 1:3 - Schmid (67')

Žuti kartoni: B. Šutalo (37'), Aiwu (70')

Austrija: Hedl, Nemeth, Aiwu, Klarer (46' Ivkić), Auer, Demaku, Braunoder (46' Taferner), Kronberger, Schmid, Demir (82' Husković), Adamu. Izbornik: W. Gregoritsch.

Hrvatska: Kotarski, Soldo, Vušković, J. Šutalo, B. Šutalo, Franjić, Palaversa, Sučić (83' Pršir), Marin (90+2' Ljubičić), Kačavenda (90+2' Baturina), Šimić (83' Fruk). Izbornik: I. Bišćan.

Foto: oefb.at

Pod vodstvom Igora Bišćana, mlada hrvatska nogometna reprezentacija zadržala je maksimalni učinak u kvalifikacijskoj Skupini A i na zahtjevnom gostovanju kod Austrije.

Vodu je na hrvatski mlin usmjerio Kačavenda već u 14. minuti utakmice, odličnim udarcem iz daljine, a pri kraju prvog poluvremena tu je prednost udvostručio Franjić, glavom poslavši loptu preko gol-crte.

Podršku mladoj reprezentaciji u Austriji došli su dati i predsjednik HNS-a Marijan Kustić, tehnički direktor Stipe Pletikosa, članovi Izvršnog odbora Nenad Horvatić i Darko Raić Sudar te trener A-reprezentacije Ivica Olić. Nakon utakmice, predsjednik Kustić čestitao je igračima i stručnom stožeru na čelu s izbornikom Bišćanom na odlično odrađenom poslu u prvom dijelu kvalifikacija. 

Nakon deset minuta drugog poluvremena, Sučić je realizirao kazneni udarac za 3:0, dok je Schmid ubrzo vratio dio neizvjesnosti, smanjivši na 3:1. U lovu na novi pogodak, Austrija je pogodila i okvir vrata, intervenirao je Kotarski, no rezultat se više nije mijenjao.

Foto: oefb.at

Finska je u ponedjeljak svladala Estoniju 1:0, dok je Norveška u današnjem ranijem terminu uspješno odradila gostovanje kod Azerbajdžana, pobjedom 2:1. Hrvatska će u kvalifikacije nastaviti u ožujku, domaćim ogledima protiv Austrije i Finske.

Kvalifikacije za EP U-21, Skupina A:
1. Hrvatska 18 (6)
2. Norveška 15 (6)
3. Austrija 12 (7)
4. Finska 10 (6)
5. Azerbajdžan 1 (6)
6. Estonija 0 (7)

Foto: oefb.at

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri