Prvijenac za Rennes

Majer: “Znao sam da će odlazak u Rennes izvući iz mene nešto još bolje i jače”

21.11.2021.

Majer: “Znao sam da će odlazak u Rennes izvući iz mene nešto još bolje i jače”
Foto: Drago Sopta/HNS

Lovro Majer živi najbolje razdoblje u karijeri. U subotu je postigao prvijenac za Rennes u prvenstvenoj pobjedi nad Montpellierom (2:0), koji je stigao poslije prvih golova za Vatrene u uvjerljivom gostujućem trijumfu (7:1) na Malti i pobjede nad Rusijom (1:0) za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

 

Tri itekako značajna trenutka u Lovrinoj karijeri koja se razvija u pravom smjeru.

“Da, ovih posljednjih desetak dana je stvarno za pamćenje. Ulovio sam dobar ritam, fenomenalno se osjećam, Rennes igra odlično. Priželjkivao sam da će se ovako nešto dogoditi i eto, samo treba nastaviti istim smjerom. Znam koliko ulažem u svoj napredak, svjestan sam svojih kvaliteta i znam koliko mogu. Vjerovao sam u sebe, znao sam da će odlazak u inozemstvo izvući iz mene nešto još bolje i jače, to se upravo događa“, kaže Lovro Majer, koji je u kratkom razdoblju postao omiljen među navijačima Rennesa.

“Lijepo je biti igrač Rennesa, ljudi ovdje obožavaju nogomet i klub, svi prate naše nastupe i vole nas igrače. Sretan sam zbog toga i uživam u ovom razdoblju života, u klubu i gradu”.

Rennes ove sezone očito puca visoko, Majerova momčad trenutačno je trećeplasirana na prvenstvenoj ljestvici, odmah iza Nice i nedodirljivog PSG-a, za koji je, uzgred, veliki Lionel Messi zabio prvenstveni prvijenac baš kad i Lovro. Iza Rennesa su ove sezone prvenstvene pobjede nad izvanserijskom pariškom momčadi (2:0), Lyonom (4:1), ali i sjajni rezultati u Konferencijskoj ligi…

“Klub puca na velike rezultate, postavljeni su vrlo visoki ciljevi i u tom kontekstu se i slagala momčad za ovu sezonu. Imamo jako mladu, ali i vrlo perspektivnu momčad i zato naše ovosezonske rezultate ne treba smatrati velikim iznenađenjem. U redu, liga je vrlo izjednačena i zahtjevna, momčadi su podjednake kvalitetom, izuzev PSG-a, koji, budimo realni, ipak odskače. Opet, mi smo taj PSG pobijedili i to potpuno zasluženo, a i dosta ih je momčadi namučilo, u nekim su utakmicama Parižani uzeli bodove spretno i sretno. Liga je takva da protiv nijedne momčadi nemaš pravo na opuštanje, moraš u svakoj utakmici dati više od sto posto i onda se možeš nadati dobrim rezultatima. Ima puno kvalitetnih momčadi, kvalitetnih pojedinaca i mladih talenata, u svakom slučaju liga je jako zanimljiva”.

Prije upečatljivog malteškog nastupa, uoči kojega mu je izbornik Zlatko Dalić priliku povjerio od prve minute, Majer je u dresu A reprezentacije upisao nekoliko minuta sudačke nadoknade tijekom debija u mandatu Ante Čačića u prijateljskom susretu s Meksikom (2:1) na američkoj turneji u svibnju 2017. godine, odnosno nešto više minuta u završnici utakmice sa Slovačkom (1:0) tijekom ovogodišnjeg rujanskog okupljanja. 

“S reprezentacijom su mi se u kratkom razdoblju dogodile uistinu lijepe stvari, na Malti sam prvi put zaigrao od prve minute, postigao prve golove, a onda smo na Poljudu pobijedili Rusiju i ostvarili izravan plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru. Nema ljepšeg osjećaja, godina nije mogla ljepše završiti”.

Ljepši osjećaj može biti jedino odlazak s Hrvatskom na to isto Svjetsko prvenstvo.

“Daj Bože! Ima još puno do Svjetskog prvenstva u Kataru pa je možda još prerano govoriti što će biti, ali ja ću svakom novom utakmicom i svakim novim danom raditi da se to ostvari i postane moguće”, zaključio je Majer.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri