Pojačanja u Dalićevom stožeru

Legende Vatrenih kao dobitna kombinacija!

23.11.2021.

Legende Vatrenih kao dobitna kombinacija!
Foto: Drago Sopta/HNS

Mario Mandžukić vratio se među Vatrene! Proslavljeni golgeter zlatne generacije hrvatskog nogometa, koja se na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine okitila povijesnim srebrom, pojačao je stručni stožer izbornika Zlatka Dalića.

 

Mandžo je, zapravo, samo nastavio niz, Dalić je prije njega povjerenje ukazao Ivici Oliću i Vedranu Ćorluki, igračima koji pripadaju istoj generaciji i koji su svojim igračkim karijerama zauvijek zadužili hrvatski nogomet, jednako kao i Brončani iz 1998., Dražen Ladić i Marjan Mrmić, od prvog dana izbornikovi bliski suradnici.

O golemom igračkom iskustvu trojice najmlađih Dalićevih pomoćnika puno će reći brojke njihovih reprezentativnih nastupa: Olić (104), Ćorluka (103) i Mandžukić (89) odigrali su ukupno čak 296 utakmica za najjaču hrvatsku nogometnu vrstu! Pridoda li im se novi tehnički direktor, Stipe Pletikosa (114), brojka se penje do 410 nastupa!

Sva četvorica polaznici su Akademije HNS-a, Olić i Pletikosa odslušali su kompletni UEFA PRO tečaj i čeka ih još samo polaganje završnih ispita, Ćorluka i Mandžukić uključeni su u edukaciju i grabe krupnim koracima prema Uefinim licencama. Velike igračke karijere su okončane, kopačke su obješene o klinove, ali rađaju se novi izazovi u trenerskim vodama. Sudeći prema njihovom iznimno predanom angažmanu, struka Vatrenih dobila je velika pojačanja.

Izbornik Dalić o Mandži je u danu njegove inauguracije govorio biranim riječima, a što kažu njegovi nekadašnji reprezentativni suigrači, od ponedjeljka i kolege treneri na klupi Vatrenih?  

“Marijev povratak odlična je vijest za hrvatski nogomet, mislim da će svu onu energiju koju je imao na terenu prenijeti i u ovom novom izazovu na svom nogometnom putu. Ne sumnjam da će ovom stožeru donijeti novi pogled na nogomet i stvari oko njega, jer stvari koje je on prošao u svojoj karijeri mogu nam biti samo veliki plus, kako stožeru, tako i igračima”, rekao je o Mandžukićevom angažmanu Vedran Ćorluka.

Na sličnom tragu bio je i Ivica Olić.

“Jako mi je drago da je Mandžo postao dio našeg stručnog stožera, vidim da je zagrizao i da želi napredovati kao trener. Uvjeren sam da će njegova pozitivna energija biti od velike koristi reprezentaciji baš kao što je to bila kad je bio igrač. Želim mu puno dobrih rezultata i uspjeha koje je imao i tijekom bogate igračke karijere”, istaknuo je Olić.

Stipe Pletikosa, Ivica Olić, Vedran Ćorluka i Mario Mandžukić posljednji su put na okupu pod okriljem reprezentacije bili na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu, Pletikosa je protiv Meksika (1:3) u Recifeu odigrao zadnju utakmicu za Vatrene, preostala trojica gurali su zajedno do uspješnog završetka kvalifikacijskog ciklusa za Europsko prvenstvo u Francuskoj dvije godine poslije.

Koincidencijom i spletom zajedničkih naklonjenih okolnosti “velika četvorka” hrvatskog nogometa okupit će se opet u ožujku uoči prvih akcija u godini Svjetskog prvenstva u Kataru. U novim ulogama, ali s jednakim žarom i nadahnućem kao i u igračkim danima. Kao zalog optimizmu pred još jedan nastup Vatrenih na velikom natjecanju.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri