Edukacija nogometnih djelatnika

Uefa objavila novi katalog tečajeva za 2022. godinu

25.11.2021.

Uefa objavila novi katalog tečajeva za 2022. godinu
Foto: Getty Images

Europska nogometna federacija Uefa objavila je novi katalog tečajeva za 2022. godinu. Poslije više od godinu dana online nastave, Uefa je podijelila preko 20 edukativnih inicijativa koje su posebno osmišljene za nogometne menadžere, stručnjake, igrače i istraživače.

 

Opseg tečajeva poboljšan je s pet novih programa za igrače, posrednike i skaute. Pored toga, omogućen je i širok spektar programa vezanih uz menadžment i programe za stručnjake o raznolikim temama i u različitim oblicima. Uefino dugoročno partnerstvo s uglednim sveučilištima, poput Sveučilišta u Lausanni u Švicarskoj i Centre de Droit et d'Economie du Sport u Francuskoj, omogućuje predlaganje ekskluzivnih akademskih tečajeva kao što su Certificate in Football Management (UEFA CFM) i Executive Master in Global Sport Governance (MESGO). Također, Uefa nudi kraće, intenzivnije i kompaktne tečajeve uz stručnjake o specifičnim temama, kao što su strateške komunikacije, financijski menadžment i žene u nogometnom vodstvu.

U okviru novih programa za igrače, posrednike i skaute, sad su moguće prijave za prvi Uefin Elitni program za skaute, koji će početi u ožujku 2022. godine. Elitni program za skaute je tromjesečni program osmišljen posebice za nogometne skaute, trenere i bivše igrače koji žele ostvariti karijeru skauta u modernom nogometnom okruženju. Program nudi sadašnjim i budućim skautima solidan međunarodni pristup poslu, kao i najnovije tehničke alate i metodologiju koja im je potrebna kako bi radili prema najvišim standardima profesije, uz podršku mreže međunarodnih stručnjaka koji se bave ovim poslom. Po završetku tromjesečnog programa sudionici će imati sve informacije koje su im potrebne da bi ostvarili uspješnu karijeru kao elitni nogometni skauti.

Program uključuje tri seminara i dvije online radionice, uz kombinaciju teoretske nastave, praktičnih vježbi i svjedočanstava sadašnjih vrhunskih skauta, video analitičara i sportskih direktora. Program se izvodi na engleskom, uz najviše 35 sudionika, s ciljem da ostane interaktivan. Tijekom cjelokupnog programa osigurane su mnoge prilike za poslovno umrežavanje.

Potencijalni studenti trebaju se prijaviti na https://uefaacademy.com najkasnije do 13. veljače 2022. godine, a na sljedećim poveznicama mogu se pročitati Uefin katalog tečajeva i cirkularno pismo Uefe.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri