Osvojen prvi bod

Remi bez pogodaka Hrvatske i Litve

26.11.2021.

Remi bez pogodaka Hrvatske i Litve
Foto: Drago Sopta/HNS

U svom petom kvalifikacijskom nastupu za Svjetsko prvenstvo 2023. godine, hrvatska ženska reprezentacija remizirala je u Puli s Litvom (0:0).

HRVATSKA - LITVA 0:0 (0:0)
Kvalifikacije za SP 2023., Skupina G.
Aldo Drosina, Pula.

Sutkinja: N. Gorinova (Rusija)

Strijelci: -

Žuti kartoni: Liužinaite (15'), Krznarić (30'), Petravičiene (33')

Hrvatska: Bačić, Čanjevac, Pranješ, Balog, Šabašov (79' Jedvaj), Pezelj, Domazet, Marković, Landeka, Krznarić (78' Gegollaj), Glibo (48' Lubina). Izbornik: N. Gračan.

Litva: Lukjančuke, Liužinaite, Piesliakaite, Neverdauskaite, Ruzgute, Mikutaite, Vaitukaityte, Gailevičiute (72' Kyžaite), Petravičiene, Lazdauskauite (84' Proscevičiute), Jonušaite. Izbornik: R. Viktoravičius.

Foto: Drago Sopta/HNS

Najbolje hrvatske nogometašice krenule su u nastavak kvalifikacija za svjetsku smotru pod vodstvom novog izbornika Nenada Gračana, a u prvoj od dvije domaće utakmice u Puli s druge je strane terena stajala Litva. 

Najbliže je pogotku Hrvatska stigla u 74. minuti, kada je Lubina pogodila vratnicu, a izgledne su prilike nedugo prije toga imale i Marković te kapetanica Landeka.

Međutim, rezultat je ostao na početnih 0:0, čime je hrvatska reprezentacija osvojila svoj prvi bod u ovom kvalifikacijskom ciklusu, a za četiri dana ugostit će Moldovu.

U dvoboju za vrh Skupine G, Švicarska je na gostovanju pobijedila Italiju 2:1 te vodi na tablici s maksimalnim učinkom.

Kvalifikacije za SP, Skupina G:
1. Švicarska 15 (5)
2. Italija 12 (5)
3. Rumunjska 6 (3)
4. Litva 1 (4)
5. Hrvatska 1 (5)
6. Moldova 0 (2)

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri