Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

U momčadi s najvećima

Rakitić i Kukoč
razmijenili iskustva
igranja s Messijem i
Jordanom

30.11.2021.
Rakitić i Kukoč razmijenili iskustva igranja s Messijem i Jordanom
foto: HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

Dokapetan srebrnih Vatrenih, Ivan Rakitić, sudjelovao je u anketi NBA 75 Euro Vote, posvećenoj obilježavanju 75. sezone američke profesionalne košarkaške lige, u kojoj je momčad Chicago Bullsa izabrana za najveću NBA dinastiju svih vremena.

 

U anketi su sudjelovali europski NBA fanovi, influenceri, novinari, ali i neki poznati europski sportaši iz drugih sportova, poput slavnih nogometaša Ivana Rakitića i Thibauta Courtoisa. Najviše glasova, čak 46 posto, dobili su Chicago Bullsi, koji su u razdoblju od 1996. do 1998. godine triput zaredom bili prvaci NBA lige, predvođeni Michaelom Jordanom, Scottiejom Pippenom, Dennisom Rodmanom i legendarnim hrvatskim košarkašem Tonijem Kukočem.

Tom prigodom na europskom YouTube kanalu NBA lige organiziran je video razgovor između Tonija Kukoča i Ivana Rakitića, koji su razmijenili iskustva igranja u momčadima s najboljim igračima u svojim sportovima svih vremena, Toni s Michaelom Jordanom u Bullsima, a Ivan s Lionelom Messijem u vjerojatnoj najvećoj Barceloni svih vremena.

“Mislim da dijelimo puno sličnosti po tom pitanju, igrali smo u momčadima koje su sigurno pobjeđivale ako je bilo sve normalno. A kad nas nogometaše pitaju što Lionel Messi znači za naš sport, onda slobodno možemo reći isto što je Michael Jordan značio za košarku. Međutim, i Messi i Jordan ne bi postigli to što su postigli da nisu igrali u tako dobrim momčadima s tako dobrim suigračima”, rekao je Ivan Rakitić.

“Kad bi me ljudi koji baš ne poznaju košarku pitali o dominaciji Bullsa, odgovorio bih im da je to lako usporedivo s Messijevom Barcelonom. Dijelim tvoje mišljenje, svi ti vrhunski pojedinci bili su podređeni momčadskom uspjehu. Jordanu i Pippenu je bilo vrlo bitno što će im u pojedinoj utakmici donijeti suigrači, možda ne u razdoblju od 35 minuta, ali očekivali su od svojih suigrača da barem u pet minuta na parketu pruže onoliko koliko je potrebno za pobjedu i uspjeh momčadi”, istaknuo je Toni Kukoč.

Na kraju zanimljivog i prijateljskog razgovora pao je dogovor: Toni će posjetiti Ivana u Sevilli i odigrati partiju golfa u resortu nedaleko doma Rakitićevih, Ivan s Tonijem u Chicagu posjetiti Bullse, a onda sljedeći sastanak zakazati u ljetnim mjesecima negdje na hrvatskoj obali!

Razgovor između Ivana Rakitića i Tonija Kukoča možete pogledati na sljedećoj poveznici

Učitaj više

Prethodna utakmica

Hrvatska - Rusija 1:0

14.11.2021.

Poljud, Split