Odjeci pobjede nad Moldovom

Gračan: “Ovo je put kojim moramo ići”

01.12.2021.

Gračan: “Ovo je put kojim moramo ići”
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska ženska reprezentacija uvjerljivo je u Puli pobijedila Moldovu (4:0) i uspješno okončala kvalifikacijsko razdoblje u studenom. Poslije dugotrajnog bodovnog i golgeterskog posta konačno se otvorilo.

 

Novi izbornik Nenad Gračan debitirao je s četirima osvojenim bodovima. 

“Čestitam curama na pobjedi koju su zaslužile, baš kao što su zaslužile postići toliko golova. Radile su odlično i doista možemo biti zadovoljni postignutim, u utakmici protiv Litve nedostajalo nam je i malo sportske sreće, ali protiv Moldove nam se sve vratilo. Ovo je put kojim treba ići, vjerujem da će biti još i bolje u budućnosti”, rekao je poslije utakmice protiv Moldove izbornik Nenad Gračan, koji se dobro nosi s novim izazovima u karijeri.

“Ovo je za mene novi izazov, tijekom ovog okupljanja bilo je puno razgovora i sastanaka, pojedinačnih i kolektivnih. Cure su mlade i talentirane, vole nogomet i sad je bitno da shvate da imaju podršku od svih nas i da se ne moraju nizašto brinuti. Pogreške su normalne, griješe i najveći igrači na svijetu, ali naravno da ćemo raditi na tome da u našoj igri bude što manje taktičkih pogrešaka, u postavljanju i u izlascima. U tom slučaju možemo očekivati rezultate”

Kapetanica Iva Landeka zadovoljna je dobrim rezultatima i pozitivnim reakcijama ekipe.

“Jako smo zadovoljne, osvojile smo tri boda poslije dugo vremena i, što je još bolje, postigle četiri gola nakon dugog posta. Međutim, najvažnije je da smo same sebi dokazale da možemo pobjeđivati i zabijati puno golova. Novi izbornik? Svojom pojavom donio je mirnoću, vidi se da cure prema njemu imaju veliki respekt, svaka njegova riječ se pozorno sluša, a mi smo sretne i zadovoljne što nam je HNS dodijelio jednog takvog stručnjaka od kojeg možemo puno naučiti”, rekla je Landeka.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri