Završne pripreme

Futsalska reprezentacija okupila se pred odlazak na Euro

12.01.2022.

Futsalska reprezentacija okupila se pred odlazak na Euro
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska futsalska reprezentacija okupila se na početku završnih priprema pred nastup na skorašnjem Europskom prvenstvu u Nizozemskoj.

 

Momčad predvođena izbornikom Marinkom Mavrovićem odradila je prvi trening u dvorani u Sutinskim vrelima, a do polaska u Nizozemsku, 19. siječnja, na rasporedu je još šest treninga. 

“Početak završnih priprema u određenoj mjeri remeti aktualna situacija s pandemijom, ali nismo jedini, i ostale reprezentacije imale su ili imaju sličnih problema, pritom mislim na rukometašice i rukometaše. Više razgovaramo o Covidu-19, nego o onome čime bismo se zapravo trebali baviti i to stvara određeni pritisak. Međutim, nećemo kukati, okrenut ćemo se radu, igrači su motivirani, a nadam se da ćemo do odlaska u Nizozemsku 19. siječnja biti kompletni”, kaže izbornik Marinko Mavrović, kojemu predstoji završna glazura uoči Eura.

“Radit ćemo na uigravanju linija i analizirati protivnike, Rusija je nedvojbeni favorit skupine, s petoricom izuzetno kvalitetnih Brazilaca u momčadi. Nadamo se da ćemo protiv Poljske i Slovačke ostvariti pozitivne rezultate i plasirati se u četvrtfinale, a onda je u nokaut fazi natjecanja sve moguće. Vjerujemo u naše mogućnosti i puni optimizma dočekujemo Euro”, zaključio je Mavrović.

Hrvatska će na Europskom prvenstvu igrati u skupini s Poljskom (21. siječnja), Rusijom (25. siječnja) i Slovačkom (29. siječnja).

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri