Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

#OsjećajSeDobroIgrajDobro

HNS i izbornici
sudjeluju u Uefinoj
kampanji za poticanje
zdravih navika među
mladima

18.01.2022.
HNS i izbornici sudjeluju u Uefinoj kampanji za poticanje zdravih navika među mladima
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

Hrvatski nogometni savez priključio se Uefinoj kampanji #OsjećajSeDobroIgrajDobro, u sklopu koje nogometni izbornici i treneri iz brojnih europskih saveza potiču mlade na zdravu prehranu, bavljenje sportom, brigu o svom psihičkom zdravlju te izbjegavanje alkohola i duhanskih proizvoda.

Poruke koje izbornici i treneri iznose u videima razvijene su u suradnji s talijanskom organizacijom Insieme Contro il Cancro (Zajedno protiv raka) te su usredotočene na četiri glavne teme: 1) važnost zdrave prehrane u očuvanju zdravlja i prevenciji bolesti, 2) pozitivan učinak redovne fizičke aktivnosti na zdravlje, 3) važnost izbjegavanja duhanskih proizvoda te opasnosti prekomjerne konzumacije alkohola te 4) učestalost problema sa psihičkim zdravljem među mladima te smanjenje društvene stigme oko psihijatrijskih bolesti poput depresije i anksioznosti.

"Pomoći mladima očuvati svoje zdravlje važnije je nego ikad – i na nogometnim terenima, ali i izvan njih. UEFA želi podići razinu svijesti o važnim pogodnostima koje nogomet ima za naše fizički i psihičko zdravlje", izjavio je Uefin direktor za nogometnu društvenu odgovornost Michele Uva.

Ispred Hrvatskog nogometnog saveza u kampanji su sudjelovali izbornik A reprezentacije Zlatko Dalić, izbornik mlade reprezentacije Igor Bišćan, izbornik ženske A reprezentacije Nenad Gračan te tehnički direktor muških A i U-21 reprezentacija Stipe Pletikosa, a HNS je danas objavio i prvi video u sklopu kampanje, u kojem Bišćan govori o zdravoj prehrani. Preostali videi bit će objavljeni tijekom veljače, ožujka i travnja 2022. godine, a cijela kampanja imat će svoju kulminaciju 7. travnja 2022. godine na Svjetski dan zdravlja.

Učitaj više

Sljedeća utakmica

Hrvatska - Austrija

03.06.2022.

Stadion Gradski vrt, Osijek