Dogovorene prijateljske utakmice

Hrvatska nastupa na turniru u Dohi

02.02.2022.

Hrvatska nastupa na turniru u Dohi
Foto: Drago Sopta/HNS

Rukovodstvo Hrvatskog nogometnog saveza dogovorilo je nastup hrvatske nogometne reprezentacije na prijateljskom turniru koji će u ožujku biti odigran u Kataru, tijekom kojeg će Vatreni odigrati dvije utakmice.

Hrvatska će 26. ožujka odmjeriti snage sa Slovenijom, a tri dana kasnije igrat će protiv Bugarske. Na turniru će nastupiti i katarska reprezentacija, koja će odigrati utakmice protiv Bugarske (26. ožujka) i Slovenije (29. ožujka). Utakmice će biti odigrane na stadionima u Dohi na kojima će se igrati utakmice FIFA Svjetskog prvenstva. Točne satnice i stadioni bit će definirani naknadno, a HNS će pravovremeno obavijestiti navijače o mogućnostima kupnje ulaznica.

"Bila nam je želja u ožujku igrati u Dohi, pa zahvaljujem rukovodstvu Saveza što je dogovorilo sudjelovanje na ovom turniru - bit će nam to odlična prilika da malo upoznamo Katar i osjetimo uvjete koji nas čekaju - klimu, infrastrukturu, kulturu. Smatram da su protivnici po mjeri, dvije kvalitetne momčadi koje će nam biti dobar test za ono što nas čeka dalje. Prije svega, radujemo se okupljanju, da nastavimo graditi zajedništvo koje će biti ključno za uspjehe u natjecanjima koja nas čekaju u nastavku godine", izjavio je izbornik A reprezentacije Zlatko Dalić.

"Drago nam je što smo postigli dogovor oko sudjelovanja na ovom turniru u Dohi, s obzirom na želju izbornika Dalića i reprezentacije da igramo upravo u Kataru, kako bismo se mogli malo aklimatizirati na sve ono što nas čeka krajem godine. Najvažnije je da smo si direktnim plasmanom u Katar omogućili mirnu godinu u kojoj se možemo kvalitetno pripremiti za Svjetsko prvenstvo, a nastup na ovom turniru bit će važan korak u tom smjeru", izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri