Kapetan čvrsto na zemlji

Jelovčić: Sretan sam što smo napokon na velikom natjecanju

20.01.2022.

Jelovčić: Sretan sam što smo napokon na velikom natjecanju
Foto: Drago Sopta/HNS

Kapetan hrvatske futsalske reprezentacije, Franco Jelovčić, raduje se nastupu s Hrvatskom na velikom natjecanju.

 

Pritom stoji čvrsto na zemlji i ne razmeće se pompoznim izjavama.

“Moramo biti sretni da smo, poslije nekoliko neuspjeha, napokon na velikom natjecanju. Ozračje u momčadi je izuzetno pozitivno i jedva čekamo prvi nastup. Igramo protiv Poljske koja je izuzetno ozbiljna momčad i zasluženo na Europskom prvenstvu. Idemo po tri boda koja bi nam puno pomogla u daljnjem tijeku natjecanja”, ističe Franco Jelovčić, koji žali da je Hrvatska Euro dočekala u neizvjesnim pandemijskim okolnostima.

“Na žalost, to je naša svakodnevica već više od dvije godine, ali to nam ne treba stvarati dodatni pritisak. Tako, uostalom, funkcionira cijeli svijet”.

Prva utakmica protiv Poljske ima veliku važnost.

“Poljaci su fizički i trkački jako moćni, dosta su agresivni i bit će ključno dobivati duele i osvajati takozvane druge lopte. Ciljevi na prvenstvu? Vidim da su u posljednje vrijeme ljudi počeli pričati o medalji, ali… Drago mi je da smo na velikom natjecanju poslije šest godina, volio bih da prođemo skupinu, a onda je u nokaut fazi sve moguće. Kvalitetni smo, možemo igrati protiv svih momčadi, ali isto tako, ako ne budemo pravi, možemo i izgubiti od nekih momčadi od kojih mislimo da smo bolji. Dakle, za početak bih volio da prođemo skupinu”, zaključio je Jelovčić.

Foto: HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri