Drugo kolo Futsal Eura

Rusija svladala Hrvatsku, slijedi odluka protiv Slovačke

25.01.2022.

Rusija svladala Hrvatsku, slijedi odluka protiv Slovačke
Foto: Getty Images

Nakon uvodne pobjede protiv Poljske, hrvatska futsalska reprezentacija sastala se na Europskom prvenstvu s favoriziranom Rusijom, koja je u Amsterdamu slavila rezultatom 4:0.

HRVATSKA - RUSIJA 0:4 (0:3)
EP u futsalu, Skupina C.
Ziggo Dome, Amsterdam.

Suci: V. Chaix, C. Pelissier (Francuska)

Strijelci: 0:1 - Antoškin (3'), 0:2 - Paulinho (12'), 0:3 - Čiškala (20'), 0:4 - Antoškin (26')

Žuti kartoni: Jelovčić (36'), Luketin (38')

Crveni karton: Matošević (2')

Hrvatska: Luketin, Matošević, Jelovčić, Marinović, Novak; Primić, Kanjuh, Đuraš, Suton, Jurlina, Postružin, Čekol, Horvat, Sekulić. Izbornik: M. Mavrović.

Rusija: Putilov, Antoškin, Robinho, Čiškala, Davidov; Zamtaradze, Milovanov, Abramov, Nijazov, Abramovič, Sokolov, Afanasjev, Paulinho, Nando. Izbornik: S. Skorovič.

Foto: Getty Images

Hrvatska reprezentacija u futsalu ubilježila je prvi poraz na europskoj smotri u Nizozemskoj: bolja je bila nacionalna selekcija Rusije, jedan od pretendenata na naslov prvaka Starog kontinenta.

Izabranicima Marinka Mavrovića posao je dodatno otežalo rano isključenje Matoševića, a brojčanu je prednost u vodeći pogodak odmah pretvorio Antoškin.

U 12. minuti precizan je bio i Paulinho, a na isteku prvog poluvremena Čiškala je efektno matirao Luketina za povećanje vodstva na 3:0.

Foto: Getty Images

U nastavku je Antoškin postavio konačnih 4:0, čime je Rusija zadržala maksimalan učinak i vodeću poziciju u Skupini C.

U drugoj utakmici drugog kola sastaju se Poljska i Slovačka, a Hrvatska će u posljednjem, trećem kolu igrati protiv Slovačke. Ta je odlučujuća utakmica za plasman u četvrtfinale Europskog prvenstva na rasporedu u subotu, 29. siječnja, u Groningenu, s početkom u 14:30 sati.

EP futsal, Skupina C:
1. Rusija 6 (2)
2. Hrvatska 3 (2)
3. Poljska 0 (1)
4. Slovačka 0 (1)

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri