Najgori početak

Mavrović: "Treba zaboraviti Rusiju, Slovačka je ključna"

25.01.2022.

Mavrović: "Treba zaboraviti Rusiju, Slovačka je ključna"
Foto: Getty Images

Hrvatski izbornik Marinko Mavrović prokomentirao je utakmicu drugog kola Skupine C Europskog prvenstva u futsalu između Hrvatske i Rusije, u kojoj je Rusija pobijedila 4:0.

Marinko Mavrović, izbornik hrvatske futsalske reprezentacije, ponudio je svoje viđenje dvoboja s Rusima, nakon što su Rusi već u prvom dijelu stekli ključnu prednost.

"Čestitke Rusiji na zasluženoj pobjedi. Nama se na ulasku u utakmicu dogodilo ono najgore, imali smo igrača manje i primili pogodak, a protiv favorita treba biti što duže u egalu, da te rezultat nosi", rekao je.

"Pokušali smo uspostaviti ravnopravnu igru, no Rusi su fantastični s brzim dodavanjima i jakim pivotima, zato su među favoritima za osvajanje EP-a. Presudni je trenutak bio treći pogodak, prije odlaska na poluvrijeme. Da je ostalo 2:0, mogli smo izvući vratara, a jedan pogodak vratio bi nas u susret. Potom smo pogriješili pri četvrtom. Morali smo pokazati karakter i odraditi takvu utakmicu do kraja, time možemo biti zadovoljni", dodao je.

Odluka o plasmanu u četvrtfinala pada u subotu, kada Hrvatska u Groningenu igra protiv Slovačke.

"Sada treba što prije zaboraviti Rusiju, Slovačka je ključna. Treba se plasirati u četvrtfinale, a krene li sve pravim putem, tada u jednoj utakmici možemo pružiti dobru partiju. Jurlina nam je veliki dobitak, kao najmlađi odigrao je jako dobro, bez respekta i s puno kretnji. Raduje me i dobra igra Postružina koji daje sigurnost, nalazi se gdje treba i radi pritisak. Marinović je također bio odličan. Ostali smo za tu najvažniju utakmicu bez Matoševića, on nam je jako bitan i njegov će se izostanak osjetiti, no imamo baš Jurlinu na toj poziciji i nadam se da će protiv Slovačke pokazati igru kao i protiv Rusije", zaključio je Mavrović.

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri