Slovačka u mislima

Maretić: "Pobjeda je naša jedina opcija za četvrtfinale”

28.01.2022.

Maretić: "Pobjeda je naša jedina opcija za četvrtfinale”
Foto: HNS

Hrvatska futsalska reprezentacija u Groningenu čeka odlučujuću utakmicu za plasman u četvrtfinale Europskog prvenstva u Nizozemskoj.

Uoči subotnjeg dvoboja sa Slovacima ništa nije prepušteno slučaju.

“Pripreme za utakmicu teku dosta dobro, došli smo iz Amsterdama u Groningen, privikavamo se na novi hotel i, naravno, analiziramo našeg sljedećeg protivnika kako bismo na terenu bili što spremniji pokazati što moramo”, kaže Duje Maretić, pomoćnik izbornika Marinka Mavrovića, koji je detaljno upoznat s kvalitetama slovačke momčadi.

“Vidim da Slovake svi stavljaju u rang s Poljacima, ali oni imaju dijametralno suprotne poveznice. Mislim da nas očekuje manje agresivna momčad, koja će stati na centru i čekati priliku u kontrama i polukontrama, gdje su i najopasniji. Imaju jednog izvanserijskog igrača, Drahovskog, koji igra u španjolskoj ligi, od njega će prijetiti najveća opasnost. Uz njega, tu su još trojica, četvorica kvalitetnih igrača, koji igraju u redovima češkog i slovačkog prvaka. Slovačka je reprezentacija koja posljednjih godina dosta napreduje i nije bez razloga na Europskom prvenstvu”.

Hrvatska će momčad doživjeti promjene u početnoj postavi s obzirom na izostanak Vedrana Matoševića, koji je protiv Rusije dobio crveni karton.

“Na žalost, na Vedrana ne možemo računati zbog crvenog kartona, a upitan je i nastup Josipa Sutona, koji ima problema s aduktorom. Međutim, imamo širinu, uostalom Kanjuh je protiv Poljaka, u razdoblju kad Novak nije mogao igrati u drugom dijelu, pokazao svoju kvalitetu, baš kao i Jurlina u utakmici protiv Rusije. Dakle, širina kadra je naša snaga i tko god bude zamijenio Vedrana, odigrat će kako treba”.

Bez obzira na činjenicu da je Hrvatskoj za prolaz vjerojatno dovoljan i remi, Maretić tvrdi da to ni u čemu ne mijenja pripremu utakmice protiv Slovačke.

“Iskreno, ja uopće ne razmišljam o remiju i volio bih da nam protiv Slovaka igra samo pobjeda, jer… U glavama igrača se stvori alibi da se može odigrati i remi, a to nije dobro. Moramo ići na pobjedu, budemo li išli na remi, budite uvjereni da ćemo izgubiti. U futsalu ne postoji način igranja na remi, moramo tražiti pobjedu, nametnuti svoj način i ritam igre, postaviti se kao favoriti i tražiti pobjedu kao jedinu opciju za četvrtfinale. Kad bismo i prošli dalje s remijem, ne bismo bili zadovoljni”.

Momčad je u svakom slučaju pozitivno reagirala poslije poraza od Rusije.

“Najbitnije je da smo iz tog poraza izvukli pouke, jer i kad utakmica krene neželjenim smjerom, moramo pronaći mentalnu snagu prevladati sve to. Vjerujem da ćemo biti bolji kad dočekamo jednu sličnu utakmicu, a ja vjerujem da će biti već u četvrtfinalu”, zaključio je Maretić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri