Nova suradnja

HNS potpisao Sporazum s Hrvatskim športskim muzejom

11.02.2022.

HNS potpisao Sporazum s Hrvatskim športskim muzejom

Hrvatski nogometni savez potpisao je Sporazum o suradnji s Hrvatskim športskim muzejom.

Zajednička svijest o važnosti čuvanja sjećanja na sport i sportaše koji svakodnevno pridonose hrvatskoj sportskoj baštini, ponukala je Hrvatski nogometni savez na suradnju s Hrvatski športski muzejom sklapanjem Sporazuma o suradnji u očuvanju sportske baštine. Tim sporazumom, koji će služiti kao temelj za buduću suradnju, osigurava se očuvanje hrvatske sportske baštine u Hrvatskom športskom muzeju i za buduće generacije.

Hrvatski športski muzej ovim će Sporazumom biti bogatiji za dio vrijedne ostavštine hrvatskog nogometa, koji je svojom slavnom poviješću i značajnim dostignućima zlatnim slovima upisan u povijest hrvatskog sporta. U tom kontekstu Hrvatski športski muzej u skoroj će se budućnosti moći dičiti vrijednim eksponatima Hrvatskog nogometnog saveza, poput povijesnih medalja A reprezentacije, značajnih publikacija, knjiga i brošura, ali i ulaznica, kalendara, dresova, fotografija, suvenira… 

Hrvatski športski muzej svoje djelovanje temelji na odgojnim, obrazovnim i kohezivnim potencijalima sporta te u sklopu svojih aktivnosti nastoji na suvremen, edukativan i znanstveno utemeljen način prezentirati široj javnosti povijest i društveni značaj sporta u hrvatskom društvu.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri