Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Grassroots > Playmakers

Dobar odaziv

Uefin projekt
Playmakers zaživio i
u Osijeku

05.03.2022.
Uefin projekt Playmakers zaživio i u Osijeku
foto: ŽNK Osijek
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

Nakon prvog zagrebačkog treninga u okviru UEFA Playmakers programa, koji je nastao u suradnji između krovne europske nogometne organizacije i Disneyja, a koji je Hrvatski nogometni savez uveo u Hrvatsku s ciljem promocije ženskog nogometa, isti primjer slijedio je i Osijek.

 

Na osječkoj “Mačkamami“ prve je nogometne korake napravilo tridesetak djevojčica pod budnim okom voditeljice programa, trenerice mlađih kategorija ŽNK-a Osijek, Tamare Androš, instruktorice Nogometnog središta Osijek, Branke Juhas, i volontera - trenera pionirki ŽNK-a Osijek, Vanje Kovača, dopredsjednice ŽNK-a Osijek, Ivane Svalina, odnosno Marte Mikinac. Iz gledališta su ih bodrili roditelji, a podršku na terenu pružio im je glavni instruktor Hrvatskog nogometnog saveza, Petar Krpan.

foto: ŽNK Osijek

Program je namijenjen djevojčicama u dobi od 5 do 8 godina, u Hrvatskoj će se provoditi tijekom 2022. i 2023. godine, a ukupno će biti organizirana četiri njegova izdanja. Svako izdanje programa sastojat će se od deset treninga, tijekom kojih će djevojčice utjeloviti likove iz Disneyjevih najpopularnijih animiranih filmova, poput Snježnog kraljevstva i Izbavitelja i istodobno učiti temeljne nogometne vještine.

Sljedeći trening na “Mačkamami“ je na rasporedu u petak, 11. ožujka.

foto: ŽNK Osijek

foto: ŽNK Osijek

foto: ŽNK Osijek

Učitaj više

Sljedeća utakmica

Hrvatska - Austrija

03.06.2022.

Stadion Gradski vrt, Osijek