Utakmice u Dohi

Zlatko Dalić objavio popis igrača za prijateljske utakmice sa Slovenijom i Bugarskom

07.03.2022.

Zlatko Dalić objavio popis igrača za prijateljske utakmice sa Slovenijom i Bugarskom
Foto: Drago Sopta/HNS

Izbornik hrvatske A reprezentacije, Zlatko Dalić, objavio je popis igrača za predstojeće prijateljske utakmice sa Slovenijom i Bugarskom u Dohi.

 

Na Dalićevom popisu našli su se sljedeći igrači:

Vratari: Dominik Livaković (Dinamo Zagreb), Ivo Grbić (Lille) i Ivica Ivušić (Osijek).

Braniči: Domagoj Vida (Bešiktaš), Dejan Lovren (Zenit), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Borna Barišić (Glasgow Rangers), Duje Ćaleta-Car (Olimpique de Marseille), Josip Juranović (Celtic), Joško Gvardiol (RB Leipzig), Borna Sosa (Stuttgart), Marin Pongračić (Borussia Dortmund).

Vezni: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (West Ham), Lovro Majer (Rennes), Kristijan Jakić (Eintracht Frankfurt).

Napadači: Ivan Perišić (Inter), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Josip Brekalo (Torino), Mislav Oršić (Dinamo Zagreb), Marko Livaja (Hajduk) i Ante Budimir (Osasuna).

Pretpozive su dobili Lovre Kalinić (Hajduk), Mile Škorić (Osijek), Antonio Mirko Čolak (PAOK) i Nikola Moro (Dinamo Moskva).

Foto: Drago Sopta/HNS

“Tih osam dana u Dohi zamislio sam kao dobar team-building, imamo nekolicinu igrača koji su još novi. Uvijek kad smo se okupljali imali smo pritisak i imperativ rezultata. Sada će biti malo opuštenije, poradit ćemo na zajedništvu, ali naravno da želimo pobjede protiv Slovenije i Bugarske”, istaknuo je Zlatko Dalić, kojemu će prijateljske utakmice u Dohi poslužiti za isprobavanje novih taktičkih varijanti u igri Vatrenih.

“Pokušat ćemo u objema utakmicama igrati s trojicom igrača u zadnjoj liniji, ali to ne znači da ćemo odustati od našeg sustava, ali imamo vremena pa ćemo poraditi na tome. Dosad smo igrali u formaciji 4-2-3-1 ili 4-3-3 i to je bilo dobro ili jako dobro, a sad ćemo probati sustav 3-5-2 jer nekolicina igrača u svojim klubovima igra u tom sustavu. Ponavljam, to ne znači da ćemo promijeniti sustav igre u nadolazećem razdoblju, ali želim vidjeti Perišića na poziciji koju igra u Interu, Gvardiola na lijevom stoperu… Nekad nemamo ni klasičnog napadača pa ćemo sve probati da budemo spremni reagirati u šestom mjesecu kad bude trebalo”.

Poziv je dobio i Šime Vrsaljko.

“Opet je zdrav i ima kontinuitet. Igra onako kako bi trebalo da se bude u reprezentaciji. Ovakvog Šimu trebamo, od njega očekujem još veći doprinos”

Izbornik pomno prati događanja u HT Prvoj ligi, iz koje dolazi sve više igrača za reprezentaciju.

“To je samo dokaz koliko je HNL postao dobar i kvalitetan. Četiri se kluba bore za naslov prvaka, sve je više igrača u reprezentaciji, prije to nije bio slučaj. Htio bih da igraju naši klubovi tako i u Europi, da nije samo Dinamo taj koji nam skuplja bodove”.

Dalić je još jednom prokomentirao priključivanje stožeru Marija Mandžukića i pojasnio njegovu ulogu u reprezentaciji.

“Svi znamo njegov karakter, energiju, volju, pristup. Može biti primjer mladima, pomoći će im savjetima. Očekujem puno od njega, prati talijansku ligu, potpuno se aktivirao, to je dobitak za reprezentaciju i mene kao izbornika. Želim da bivši reprezentativci dođu u reprezentaciju ako imaju ambiciju baviti se trenerskim poslom. To je velika snaga za mene, kad su iza mene Mandžukić, Olić, Ćorluka, Ladić, Mrmić”.

Slovenija i Bugarska testirat će trenutačnu formu hrvatskih reprezentativaca.

“Htjeli smo jače protivnike, ali nije se poklopilo. Ne zbog nas, nego zbog drugih. Protivnici nisu top razina, na koju smo dosad naučili, ali moći ćemo isprobati neke stvari i ostvariti pobjede te prikupiti bodove za drugu jakosnu skupinu uoči ždrijeba za Svjetsko prvenstvo”, zaključio je Zlatko Dalić.

Vatreni se okupljaju u Zagrebu, 21. ožujka, a 22. ožujka lete za Dohu, gdje će 26. ožujka odigrati utakmicu sa Slovenijom, a tri dana poslije, 29. ožujka, s Bugarskom.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri