Suradnja dvaju saveza

Radni posjet Borisa Kuble kod Aljoše Asanovića u Zambiji

08.03.2022.

Radni posjet Borisa Kuble kod Aljoše Asanovića u Zambiji
Foto: Arhiva HNS

Na poziv Nogometnog saveza Zambije i njihovog izbornika A reprezentacije, Aljoše Asanovića, Zambiju je prošli tjedan posjetio profesor Boris Kubla, ravnatelj Nogometne akademije Hrvatskog nogometnog saveza.

 

S obzirom na potpisani sporazum o suradnji Nogometnog saveza Zambije (FAZ) i Hrvatskog nogometnog saveza, Kubla je trenerima u Zambiji održao nekoliko predavanja na temu razvoja igrača i trenera u Hrvatskoj i prezentirao nekoliko ideja u razvoju taktičkog mišljenja igrača i taktičkih rješenja za različite situacije u nogometnoj igri.

Predsjednik FAZ-a, Andrew Kamanga, tom se prigodom zahvalio Hrvatskom nogometnom savezu što je omogućio ovakvu suradnju te najavio daljnji razvoj i ulaganja u nogomet u Zambiji. Tehnički direktor zambijskog saveza, Lyson Zulu, izrazio je želju za daljnjom suradnjom u razmjeni iskustava u radu.

Na terenima domaćeg kluba FC Red Arrows, koji se natječe u zambijskoj Super ligi, kroz praktičnu izvedbu prezentirane su različite ideje u radu.

Proslavljeni član brončanih Vatrenih, Aljoša Asanović, u svom je stožeru okupio hrvatske stručnjake, trenera vratara Tončija Gabrića i kondicijskog trenera Hrvoja Matijevića. U Asanovićevom stožeru su i pomoćni trener, Slovak Karol Praženica, odnosno analitičar Stefan Carević iz Srbije.

Foto: Arhiva HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri