Ždrijeb europskih kupova

Kovačić protiv Modrića, Gvardiol protiv Pašalića

18.03.2022.

Kovačić protiv Modrića, Gvardiol protiv Pašalića
Foto: Drago Sopta/HNS

U petak je održan ždrijeb sva tri kontinentalna klupska natjecanja, i u kojima hrvatski nogometaši još uvijek sudjeluju u borbi za trofej.

Za polufinale Lige prvaka međusobno će se boriti raniji osvajači ovog elitnog natjecanja, branitelj naslova Mateo Kovačić u dresu Chelseaja te kapetan Vatrenih Luka Modrić u dresu Real Madrida.

Šime Vrsaljko i njegov Atletico Madrid ponovno će u Manchester, ovoga puta odmjeriti snage sa Cityjem, dok Josip Stanišić i Gabriel Vidović kao mlade snage Bayerna očekuju sraz s Villarrealom. Preostali par čine Liverpool i Benfica.

Četvrtfinale Europske lige također donosi jedan hrvatski obračun, Joška Gvardiola s Leipzigom te Marija Pašalića s Atalantom. Nikola Vlašić s West Hamom igra protiv Lyona, Borna Barišić s Rangersima protiv Brage, a Kristijan Jakić s Eintrachtom protiv Barcelone.

Dvojica se Hrvata bore za premijernu titulu u Europskoj konferencijskoj ligi, a sastat će se upravo u četvrtfinalu. Duje Ćaleta-Car i njegov Marseille za suparnika su dobili grčki PAOK, čije boje brani Antonio Mirko Čolak. Ostali su parovi Feyenoord - Slavia Prag, Leicester City - PSV te Bodo/Glimt - Roma.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri