Hrvatska čeka Austriju i Finsku

Bišćan: "Dečki su nam probudili optimizam i pozitivu"

21.03.2022.

Bišćan: "Dečki su nam probudili optimizam i pozitivu"
Foto: Josip Brekalo/NK Istra 1961

Izbornik Hrvatske U-21 Igor Bišćan podijelio je svoja razmišljanja na današnjem okupljanju za dvoboje s Austrijom i Finskom u Varaždinu.

Hrvatska na dobrom putu 

"U dobroj smo situaciji, ali čekaju nas dvije jako teške utakmice, ništa još nije riješeno. Moramo biti ozbiljni, motivirani, spremni na zahtjevne suparnike. Kada smo bili takvi, pokazali smo da smo dobri i u stanju pobjeđivati"

Kontinuitet

"Dobro je što se tiče kontinuiteta nastupa u klubovima. Nekolicinu smo doduše izgubili zbog ozljeda, no uvijek je tome tako, nažalost. Svi su došli u formi i natjecateljskom ritmu, a tada je meni kao izborniku lakše pripremati utakmicu"

Kvaliteta generacije

"Teško je uspoređivati generacije, ali možda su najbolji pokazatelj klubovi i njihove uloge u klubovima. Imamo igrače koji igraju na razini Lige prvaka, neki su nositelji klubova koji se bore za titule. Kvalitete ima, a to bi trebalo garantirati glavni cilj - da neki završe u A-reprezentaciji" 

Vlastita iskustva iz mlade reprezentacije

"Dobro je iskustvo, prisjetiti se kako smo tada razmišljali. Pokušavamo igračima dati do znanja kakve prilike imaju, da su već sada pravi profesionalci i da im je svaki trening prilika da postanu još ozbiljniji igrači. Imaju natjecateljski mentalitet i želju za dokazivanjem, a to je preduvjet da budu uspješni"

Suparnici

"Znamo dosta o Austriji, od početka ih stavljam u kategoriju naših najozbiljnijih suparnika, makar to tablica i prošla utakmica ne pokazuju. No, stojim i dalje kod toga, imaju zanimljive igrače koji igraju važne uloge. Volio bih se prevariti, ali mislim da ćete se svi uvjeriti koliko su kvalitetni. Finska nije na toj razini, ali bolji su nego što smo mislili. U Finskoj rezultat nije bio realan, naša je pobjeda bila preuvjerljiva. Ipak, vjerujem u dečke, onime što su do sada napravili probudili su nam optimizam i pozitivu"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri