Katarska razglednica

Barišić: “Nismo došli u Dohu ležati na plaži”

22.03.2022.

Barišić: “Nismo došli u Dohu ležati na plaži”
Foto: Drago Sopta/HNS

Borna Barišić otputovao je u Dohu željan novih izazova u reprezentaciji.

 

Pritom nije mogao dočekati opet biti u starom društvu.

“Jedva sam čekao ovo okupljanje, ipak je posebna čast i zadovoljstvo biti s prijateljima reprezentativcima, a i čeka nas lijepo putovanje”, kaže Borna Barišić, koji ne misli da će boravak u Dohi poslužiti isključivo kao svojevrsni “team building”.

“Kada spominjemo team building, ne mislimo da ćemo u Dohi ležati na plaži i piti pivo. U Katar idemo odraditi ozbiljan posao, izbornik je najavio da ćemo u utakmicama protiv Slovenije i Bugarske isprobati neke nove varijante u našoj igri. Naravno, riječ je o prijateljskim utakmicama koje ne nose sa sobom pritisak natjecateljskih, ali pristup će biti maksimalno ozbiljan. Doha je lijepo mjesto, podružit ćemo se, neki od nas i bolje upoznati jer se, bez tog zajedništva, na velikim natjecanjima ne može ostvariti dobar rezultat”.

Izbornik Zlatko Dalić najavio je da će na objema utakmicama isprobati novi sustav s trojicom igrača u zadnjoj liniji.

“U većem dijelu moje karijere igrao sam lijevog braniča u sustavu s četvoricom igrača u zadnjoj liniji, ali nije mi strano igrati i u formaciji 3-5-2, taktičke zamisli tog sustava nisu mi nepoznanica. Moramo shvatiti da je svako okupljanje nova prilika za dokazivanje, svaka utakmica i svaki trening. U reprezentaciji igraju velika imena, na okupu je ono najbolje što hrvatski nogomet ima i naravno da se u takvim okolnostima treba dokazivati na svakom treningu”

Dugo se godina provlačila teza da A reprezentacija ima problem lijeve strane, a sada smo na toj poziciji itekako dobro pokriveni.

“Da, da, sada nas ima previše, ha, ha, ha… Bolje je, nego da smo, što se kaže, tanki na toj poziciji. Sada smo u dobroj situaciji i Bogu hvala da je tako, to samo govori koliko je kvalitetna naša reprezentacija”.

Borna ne krije da nije pretjerano zadovoljan statusom u klubu, već izvjesno vrijeme nije u prvom planu kod trenera Glasgow Rangersa, Giovannija Van Bronckhorsta.

“Situacija u klubu je takva da u zadnjih dva tjedna nisam odigrao ni minute. Nijedan igrač na svijetu nije zadovoljan kad ne igra, tako niti ja nisam zadovoljan u ovom trenutku. Vidjet ćemo što će se dogoditi u travnju i svibnju, ako se ništa ne promijeni, tražit ću neko drugo rješenje. Dvije i pol godine u Glasgowu je trajala moja bajka, sve je bilo savršeno, imao sam punu minutažu. Međutim, usponi i padovi su u nogometu, kao i u životu, normalna stvar, bitno je u razdoblju kad se to dogodi reagirati na pravi način. Ja sam sto posto fokusiram, maksimalno se zalažem na treninzima, dajem sve od sebe bez obzira na to što ne igram. Teško mi je, ali trudim se kad dobijem priliku biti spreman iskoristiti je”.

Možda bajka ipak bude imala sretan završetak…

“Bajke uvijek imaju sretan završetak, zato sam i spominjao moje razdoblje u Rangersima u kontekstu bajke”, zaključio je Barišić.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri