Elitno kolo kvalifikacija za EP

Video: Cvijanović odveo Hrvatsku do pobjede nad Islandom

23.03.2022.

Video: Cvijanović odveo Hrvatsku do pobjede nad Islandom
Foto: HNS

Mlada hrvatska U-19 reprezentacija pobjedom nad Islandom (2:1) otvorila je nastup u elitnom kolu kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo.

 

Izabranici Josipa Šimunića u Karlovcu su slavili minimalnu pobjedu zahvaljujući pogotku Ivana Cvijanovića, koji je u 74. minuti okrunio tečnu akciju i iz blizine zatresao mrežu Islanđana.

Prethodno je prvu meč-loptu promašio Bartol Barišić, kojemu je gostujući vratar Arnbjörnsson obranio udarac s bijele točke nakon što je najstrožu kaznu izborio Gabriel Vidović. Mogli su hrvatski reprezentativci još u dva navrata povesti, ali je Arnbjörnsson branio udarce Frigana i Cvijanovića.

Hrvatska je odlično otvorila utakmicu i povela u 14. minuti pogotkom Luke Stojkovića nakon Vidovićeva proigravanja, ali je u 33. minuti Oskarsson kaznio dekoncentraciju poslije dvaju uzastopnih ubačaja iz kuta i glavom svladao Franka Kolića za izjednačenje. Hrvatski su reprezentativci, međutim, u nastavku utakmice zaigrali poduzetnije i slavili pobjedu.

Utakmicu su pratili glavni instruktor Hrvatskog nogometnog saveza, Petar Krpan, odnosno viši predsjednikov savjetnik, Zorislav Srebrić.

Hrvatska sljedeću utakmicu igra 26. ožujka protiv Rumunjske, također od 12 sati na stadionu Branko Čavlović - Čavlek u Karlovcu. U drugoj utakmici u skupini Rumunjska je svladala Gruziju 5:1.

HRVATSKA - ISLAND 2:1

KARLOVAC - Stadion Branko Čavlović - Čavlek. Gledatelja: 250. Sudac: Kristoffer Karlsson (Švedska). Strijelci: 1:0 Stojković (14’), 1:1 Oskarsson (33’), 2:1 Cvijanović (74’). Žuti kartoni: Soldo, Barišić (Hrvatska).

HRVATSKA: Kolić, Macolić (63’ Soldo), Perković, Cvijanović, Lusavec, Rak (90’ Išlić), Vidović, Stojković, M. Frigan (63’ Barišić), Špeljak (63’ Šaranić).

Foto: HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri