Komentar izbornika i strijelca

Šimunić: "Dečke krase karakter i zajedništvo, rođeni su za velike stvari"

23.03.2022.

Šimunić: "Dečke krase karakter i zajedništvo, rođeni su za velike stvari"
Foto: HNS

Izbornik hrvatske reprezentacije do 19 godina Josip Šimunić i strijelac prvog pogotka Luka Stojković prokomentirali su uvodnu pobjedu nad Islandom (2:1) u sklopu Elitnog kvalifikacijskog kola za odlazak na EP.

Josip Šimunić

"Zadovoljan sam zalaganjem i rezultatom, smatram da je potpuno zaslužen. Zbog terena nismo mogli igrati kako smo htjeli, no kako je bilo nama, tako je bilo i Islandu. Čestitam dečkima, krase ih veliki karakter i zajedništvo, oni su rođeni za velike stvari. Čekaju nas još dvije utakmice, idemo se regenerirati pa po nova tri boda. Najteži je suparnik uvijek onaj sljedeći. Gledali smo već utakmice Rumunjske i Gruzije; Rumunjska je dobra, kompaktna momčad s nekolicinom igrača koji nam mogu napraviti probleme, dok Gruzija igra drugačijim sustavom i ne prima puno pogodaka. Malo ćemo rotirati, imamo 20 igrača i nema razloga za brigu"

Luka Stojković

"Bila je to teška utakmica, na teškom suhom terenu, i prelako smo primili pogodak za izjednačenje iz prekida, ali srećom smo uspjeli postići pobjednički pogodak. Dobro se osjećamo u Karlovcu pred svojim navijačima te u preostale dvije utakmice očekujemo dvije pobjede i prolazak na Europsko prvenstvo"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri