Zdrava konkurencija

Majer: "Od suigrača u veznom redu mogu jako puno naučiti"

24.03.2022.

Majer: "Od suigrača u veznom redu mogu jako puno naučiti"
Foto: Drago Sopta/HNS

Lovro Majer došao je na okupljanje reprezentacije uoči odlaska u Dohu na krilima sjajne klupske forme.

 

Majer je jedan od najvažnijih igrača Rennesa, koji je najugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela francuskog prvenstva. S reprezentacijom ga očekuju dvije utakmice lišene rezultatskog imperativa, ali itekako bitne u kontekstu dojma u godini Svjetskog prvenstva u Kataru.

“Svi očekujemo dvije pobjede i mislim da smo spremni za to. S druge strane, na nama nije preveliki pritisak, uživamo u Dohi, stvarno nam je lijepo, uvjeti su prekrasni. Opušteniji smo nego na prijašnjim okupljanjima, jednom riječju - uživamo”, kaže Lovro Majer, koji tvrdi da je u igri Vatrenih bitno imati što više opcija.

“Bitno je uigravanje sustava 3-5-2, dobro je imati više opcija u igri. Što smo raznolikiji, to smo opasniji. Ove utakmice su u svakom slučaju dobra prilika za uigravanje novog sustava igre. Nisam prečesto u karijeri igrao u sustavu 3-5-2, ali spreman sam za to, mogu se prilagoditi na sve što treba i siguran sam da po tom pitanju neću imati problema”.

Lovro se priključio reprezentaciji poslije sjajnih mjeseci u Rennesu.

“Jako sam zadovoljan, i kad su u pitanju individualni nastupi, i kad je u pitanju forma momčadi. Rennes igra jako lijep nogomet, a to pokazuje i stanje na prvenstvenoj ljestvici. Uživam u nogometu, napredujem i jako sam sretan. Brza prilagodba? iskreno, nisam očekivao da ću se tako brzo prilagoditi, vjerovao sam da će biti dobro i da će se otvoriti, ali nisam očekivao da će se sve tako brzo i dobro odviti u moju korist. Jesam li naučio kako se na francuskom kaže “nasljednik Luke Modrića? Ha, ha, ha… Nisam naučio, težak je jezik, ali zadovoljan sam kako napredujem i na tom planu”.

Lovro u svakom slučaju već uživa status zvijezde u Francuskoj.

“Lijepo je pročitati natpise u novinama, usporedbe s Modrićem, ali ne obazirem se pretjerano. Ne treba na sebe stavljati takav pritisak, iz svega toga treba izvući pozitivne stvari, još je dalek put do toga što je Luka napravio, ali lijepo je znati da netko prati to što radim”.

Koliko god Lovro pružao odlične partije u Rennesu, svjestan je da je u veznom redu Vatrenih konkurencija vjerojatno najveća na svijetu.

“Ne gledam na to kao na konkurenciju, dapače, u reprezentaciji mi je sve lakše igrati. Ne obazirem se tko igra u veznoj liniji, nego učim od tih igrača, koji igraju na još višoj razini. Jednostavno, uživam trenirajući i igrajući s njima. Međutim, spreman sam preuzeti odgovornost kad se to od mene traži, osjećam se bolje nego ikad”, zaključio je Majer.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri