Elitno kolo kvalifikacija za EP

Video: Hrvatska u Karlovcu poražena od Rumunjske

26.03.2022.

Video: Hrvatska u Karlovcu poražena od Rumunjske
Foto: HNS

Mlada hrvatska U-19 reprezentacija poražena je u Karlovcu od Rumunjske (1:2) u drugoj utakmici elitnog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Izabranici Josipa Šimunića tijesno su poraženi od izravnih konkurenata za prvo mjesto u skupini koje vodi na Euro, pobjednika je na kraju odlučio pogodak Iliea u 73. minuti iz kaznenog udarca. Rumunji su došli u vodstvo u 10. minuti zahvaljujući pogotku Chiritoiua, a izjednačujući pogodak za Hrvatsku postigao je Karlo Špeljak u 28. minuti.

Unatoč izraženoj dominaciji hrvatskih nogometaša u drugom dijelu, Rumunji su iskoristili trenutak dekoncentracije hrvatske obrane, zakašnjeli je bio Bradarićev start na Ilieu, koji je sam preuzeo odgovornost i postigao pobjedonosni pogodak.

U drugoj utakmici drugog kola Island i Gruzija su remizirali 1:1, čime je Hrvatska izgubila priliku osvojiti prvo mjesto i izravno se plasirati na Euro. Hrvatska posljednju utakmicu elitnog kola igra u utorak, 29. ožujka protiv Gruzije, također u Karlovcu, a Rumunjska će u Velikoj Gorici u isto vrijeme odigrati utakmicu protiv Islanda.



HRVATSKA - RUMUNJSKA 1:2
KARLOVAC - Stadion Branko Čavlović - Čavlek. Gledatelja: 300. Sudac: Kristoffer Karlsson (Švedska). Strijelci: 0:1 Chiritoiu (10’), 1:1 Špeljak (28’), 1:2 Ilie (73’-11m). Žuti kartoni: Perković, Soldo (Hrvatska), Mihai, Ilie, Danuleasa, Tanasa, Popa (Rumunjska).
HRVATSKA: Kolić, Soldo (82’ Ivanović), Bradarić, Perković, Cvijanović (83’ Žilinski), Lusavec, Rak (77’ Barišić), Vidović, Stojković (83’ Krolo), M. Frigan, Špeljak.

Foto: HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri