Pobjeda na oproštaju

Kramarić i Modrić režirali pobjednički preokret

29.03.2022.

Kramarić i Modrić režirali pobjednički preokret
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Bugarsku (2:1) u drugoj prijateljskoj utakmici u Dohi i uspješno zaključila katarsko gostovanje.

 

Vatreni su slavili zahvaljujući pobjedničkom preokretu u režiji Andreja Kramarića i Luke Modrića, hrvatskih “jokera” s klupe. U 75. minuti Kramarić je izborio prekršaj za najstrožu kaznu, koju je u izjednačujući pogodak pretvorio Modrić. Četiri minute poslije Kramarić je u svom stilu “posložio” bugarsku obranu prije negoli je neobranjivim udarcem iskosa s desne strane pogodio malu mrežicu u suprotnom kutu bugarskih vrata. Barišić je u 87. minuti spriječio Bugare u situaciji “tri na jedan” u hrvatskom šesnaestercu pa su Vatreni sačuvali stečenu prednost.

Foto: Drago Sopta/HNS

U 69. minuti Bugari su u kontri jednim pasom izigrali hrvatsku obranu, Despodov je pobjegao Pongračiću i u izravnom sučeljavanju s Ivušićem zatresao mrežu. Pogodak je proslavio skidanjem dresa i zaslužio drugi žuti karton pa je Bugarska izgubila prednost igrača više koju je dobila u 63. minuti uslijed isključenja Ćalete-Cara, također zbog drugog žutog kartona.

U odnosu na utakmicu sa Slovenijom u početnom sastavu bio je jedino Ćaleta-Car, a izbornik Zlatko Dalić ostao je dosljedan najavama pa su Vatreni ponovno zaigrali u formaciji 3-5-2. I odlično otvorili utakmicu. U osmoj minuti Pašalić je na lijevoj strani proigrao Barišića, čiji je centaršut dočekao Livaja i pucao glavom preko grede. Tri minute poslije snažna Barišićeva udarac s lijeve strane bugarski vratar Vucov jedva je loptu izvadio iz desnog gornjeg kuta. Baš kao i poslije udarca More u 20. minuti. 

Foto: Drago Sopta/HNS

Bugarski su reprezentativci ozbiljno zaprijetili u 25. minuti, ali je Ivušić sjajno reagirao i obranio opasan udarac Kirilova. Do kraja prvog poluvremena Barišić (35’) je još jednom oprobao budnost bugarskog vratara Vucova, koji je u 38. minuti imao sreće da se lopta od bloka, poslije Oršićeva udarca, odbila u njegovo naručje.

Vatreni su drugo poluvrijeme otvorili Perišićevom prilikom, lopta je poslije njegova prodora po lijevoj strani završila pored desne vratnice. Nedelev je u 51. minuti pokušao iznenaditi Ivušića, ali je hrvatski vratar bio na visini zadatka i obranio njegov udarac. Hrvatska je najbliže vodećem pogotku bila u 59. minuti, Oršić je poslije slobodnog udarca pogodio vratnicu.  

HRVATSKA - BUGARSKA 2:1

DOHA - Stadion Education City. Sudac: Khamis Mohammed Al Marri (Katar). Žuti kartoni: Ćaleta-Car, Pongračić (Hrvatska), Despodov, Hristov (Bugarska). Crveni kartoni: Ćaleta-Car (60’-drugi žuti), Despodov (70’-drugi žuti). Strijelci: 0:1 Despodov (69’), 1:1 Modrić (76'-11m), 2:1 Kramarić (80’).

HRVATSKA: Ivušić - Vida (46’ Perišić), Škorić (27’ Pongračić), Ćaleta Car - Oršić, Majer (72’ Modrić), Moro (46’ Kovačić), Pašalić, Barišić - Livaja (61’ Kramarić), Vlašić (61’ Budimir).

BUGARSKA: Vucov - Turicov (68’ Oračev), P. Hristov, A. Hristov, Jordanov - Nedelev (84’ Conev), Čočev (60’ Kostadinov), Malinov (84’ Jankov), Kirilov (60’ Jomov) - Minčev (46’ Iliev), Despodov.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri