Uspješna katarska akcija

Majer: “Uživali smo u Dohi”

31.03.2022.

Majer: “Uživali smo u Dohi”
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija pobjedom protiv Bugarske (2:1) okončala je svoju katarsku akciju.

 

Dojmovi su vrlo pozitivni, izbornik Vatrenih, Zlatko Dalić, isprobao je sve raspoložive snage i novi sustav 3-5-2, a rezultat ipak nije patio. 

“Mislim da smo odigrali korektno, pogotovo uzme li se u obzir da smo prvi put od početka igrali u sastavu u kojem nitko ni s kim nije igrao i to u novoj formaciji. Na kraju smo pobijedili Bugarsku, a pobijediti je uvijek lijepo. Općenito govoreći, možemo biti zadovoljni ovom akcijom u Dohi. Najbitnije je bilo zajedništvo, team building. Bilo je dobro prije nastupa na Svjetskom prvenstvu upoznati se s uvjetima koji nas čekaju u Dohi, vidjeti hotele i stadione, osjetiti klimu i vremenske uvjete. Mislim da smo svi uživali”, kaže Lovro Majer, koji ovako promišlja uigravanje novog sustava igre:

“Dvije utakmice nisu dovoljne da bismo stekli određene automatizme u igri, novi sustav se uigrava puno dulje, pogotovo na treninzima, a reprezentacija nije tako često zajedno da bismo to mogli ostvariti. Međutim, mogli smo vidjeti puno pozitivnih stvari u našoj igri i, ako to bude potrebno, uvjeren sam da možemo igrati u tom sustavu”.

Kad je Lovro u pitanju, vječno je pitanje kako se ugurati u vezni red pored Modrića, Kovačića i Brozovića.

“Teško, naravno. Oni su najbolji igrači na svijetu i igraju u najboljim klubovima. Vidjet ćemo, spreman sam, uživam u reprezentaciji i ne zamaram se tom temom”

Kao i ostatak Vatrenih, Majer je okrenut sutrašnjem ždrijebu skupina svjetske smotre.

“Ne razmišljam previše o tome, iako… Bez previše laganja, naravno da bismo željeli što bolje proći i dobiti što lakše protivnike. Međutim, bez obzira na protivnike, sve će, kao i uvijek, ovisiti o nama”, zaključio je Majer.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri