Sutra ždrijeb SP-a u Kataru

Hrvatska u drugoj jakosnoj skupini

31.03.2022.

Hrvatska u drugoj jakosnoj skupini
Foto: Drago Sopta/HNS

Svjetska nogometna federacija Fifa objavila je u četvrtak najnoviju ljestvicu reprezentacija, prema kojoj će se formirati skupine nositelja za sutrašnji ždrijeb (18 sati) Svjetskog prvenstva u Kataru.

 

Hrvatska je osvanula na 16. poziciji, jednoj niže u odnosu na ljestvicu iz veljače, ali je zadržala status nositelja u drugoj jakosnoj skupini. Tamo će biti u društvu Meksika, Nizozemske, Danske, Njemačke, Urugvaja, Švicarske i SAD-a, što znači da se s njima ne može naći u skupini svjetske smotre.

Prvu jakosnu skupinu čine Katar kao domaćin, odnosno Brazil, koji je preuzeo prvo mjesto na Fifinoj ljestvici, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španjolska i Portugal, u trećoj jakosnoj skupini su Senegal, Iran, Japan, Maroko, Srbija, Poljska, Južna Koreja i Tunis, a u četvrtoj Kamerun, Kanada, Ekvador, Saudijska Arabija, Gana, odnosno reprezentacije koje će u lipnju odlučivati o plasmanu na svjetsku smotru, a to će biti Australija, Ujedinjeni Arapski Emirati ili Peru, Novi Zeland ili Kostarika, Wales, Škotska ili Ukrajina.

Hrvatsku će na ždrijebu u Izložbeno-kongresnom centru (DECC) u Dohi predstavljati predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, prvi dopredsjednik Ante Vučemilović Šimunović, izvršni direktor Tomislav Svetina, izbornik Zlatko Dalić, tehnički direktor A i U-21 reprezentacije Stipe Pletikosa, team managerica Iva Olivari, voditelj odjela za sigurnost Jurica Jurjević i glasnogovornik Tomislav Pacak.

PRVA SKUPINA

Katar

Brazil

Belgija

Francuska

Argentina

Engleska

Španjolska

Portugal

DRUGA SKUPINA

Meksiko

Nizozemska

Danska

Njemačka

Urugvaj

Švicarska

SAD

HRVATSKA

TREĆA SKUPINA

Senegal

Iran

Japan

Maroko

Srbija

Poljska

J. Koreja

Tunis

ČETVRTA SKUPINA

Kamerun

Kanada

Ekvador

S. Arabija

Gana

Australija/UAE ili Peru

Novi Zeland ili Kostarika

Wales ili Škotska/Ukrajina

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri