Svečanost u Novinarskom domu

Dodijeljene godišnje nagrade HZSN-a

12.04.2022.

Dodijeljene godišnje nagrade HZSN-a
Foto: Drago Sopta/HNS

U zagrebačkom Novinarskom domu održana je tradicionalna godišnja dodjela nagrada Hrvatskog zbora sportskih novinara.

 

Novinar, urednik, autor brojnih knjiga i publikacija, te sportski dužnosnik, Zoran Kovačević, dobitnik je nagrade za životno djelo, komentator Hrvatske televizije, Stjepan Balog, dobio je priznanje za televizijski projekt, emisiju o Europskom nogometnom prvenstvu “Europeo”, dok je Ivan Ljubić s Hrvatske nogometne televizije dobitnik priznanja za TV prilog.

Branko Stipković dobio je priznanje za priču povodom 50. obljetnice malog NK Pribića i o najvećem čovjeku toga kraja, kardinalu Franji Kuhariću, Anton Filić iz Večernjeg lista priznanje za feljton, Damir Senčar iz Hine za fotografiju, a Nenad Kosović iz Marko Polo Sporta priznanje za lokalno novinarstvo zbog izvještavanja sa sportskih događanja s područja otoka Korčule i poluotoka Pelješca, Lastova i Mljeta.

Glasnogovornik Nogometnog kluba Osijek, Mario Mihić, dobitnik je priznanja za press službu, dok je priznanje za publicistiku dobila knjiga 50 godina Kutije šibica, koju su uredili Anton Samovojska i Robert Šola iz Sportskih novosti, te Zvonimir Vukelić iz Večernjeg lista.

Posebno priznanje HZSN-a dobio je veleposlanik RH u Japanu, Dražen Hrastić, koji je za vrijeme Olimpijskih igara u Tokiju pomogao hrvatskim novinarima, unatoč strogim pravilima japanske vlade, višekratnim otkazima smještaja i rigoroznim epidemiološkim mjerama. Veleposlanik Hrastić je u izravnim kontaktima s najvišim tijelima tamošnje vlade tražio odgovore za što bolji status reportera iz svoje domovine u dosad najzahtjevnijim Igrama u povijesti.

Prije svečane dodjele nagrada i priznanja održan je i Sabor HZSN-a na kojem je predsjednik Jura Ozmec naglasio da je HZSN u protekloj godini imao niz aktivnosti, te podsjetio na brojna ograničenja s kojima se sportsko novinarstvo suočavalo u eri pandemije.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri