Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS > Središta

Priča sa selektivnog turnira

Gabrijelina utakmica
života

20.05.2022.
Gabrijelina utakmica života
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

Prije sedam godina tada šestogodišnja Gabrijela “zapalila” je društvene mreže zahvaljujući videouratku koji je uoči Božića spontano nastao kao vapaj da se u njezin klub uključi više djevojčica kako bi u svlačionici i na terenu imala žensko društvo.

 

“U jednom smislu… Prijaviteeee se na noooooooogooooomeeeet! Samo cure, ne dečki, zato što ima previše dečki…”. 

Sedam je godina Gabrijelina želja ostala neostvarena s obzirom na to da je nogomet i dalje igrala s dečkima u mlađim selekcijama Nogometnog kluba Opatija. Uporna, kakva jest, nije odustajala. Dapače. Ljubav prema “najljepšoj igri” jednostavno je bila neodoljiva.

I onda je došao taj dan… Poziv na selektivni turnir središta Hrvatskog nogometnog saveza za djevojčice u Medulinu. Gabrijela je nogomet konačno zaigrala isključivo u ženskom društvu! 

Iako jedna od najmlađih, Gabrijela se, s brojem 14 na leđima i na poziciji vezne igračice, uspješno snašla u novom okruženju pokazujući zavidno nogometno umijeće u selekciji Nogometnog središta Rijeka. Istodobno, na terenu pored tekao je trening kandidata u “Utakmici života”, zabavno-nogometnog showa u kojem mladi nogometaši amateri traže svoju veliku nogometnu priliku i jednogodišnji ugovor s prvoligašem Istrom 1961, vrijedan 100 tisuća kuna.

Gabrijelini nogometni snovi ne sežu tako daleko, ona je poslije šest i pol godina dočekala svoju “utakmicu života”, okružena vršnjakinjama koje jednakom strašću uživaju u nogometu. Samo cure, ne dečki… 

Za neupućene, Gabrijela je kći pokojnog Gorana Brajkovića, dugogodišnjeg uspješnog prvotimca Rijeke i hrvatskog reprezentativca, koji je bolno prerano otišao putem dobrih spominjanja iste godine kad je i nastao njezin simpatični video. Tata Goran je, baš kao i Gabrijela, prve nogometne korake napravio u opatijskom klubu prije negoli je njegova karijera dosegnula zvjezdane trenutke. Ne pada jabuka daleko od stabla. 

Kako god završila Gabrijelina karijera, tata bi već sad bio silno ponosan…

foto: Drago Sopta/HNS

Učitaj više