Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

Informacije za učenike sportaše

Odluka o upisu
učenika u 1. razred
srednje škole

24.05.2022.
Odluka o upisu učenika u 1. razred srednje škole
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je informacije o upisu učenika u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2022./23., uključujući informacije vezane za upis učenika-sportaša u razredne odjele za sportaše.

 

MZOS je obavijestio javnost da je u Narodnim novinama, broj 57/22, objavljena Odluka o upisu učenika u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2022./23.

Vezano uz upis učenika-sportaša u razredne odjele za sportaše, u točki XIII. Odluke propisan je postupak prijave učenika koji se upisuju u odjele za sportaše u ljetnom i jesenskom upisnom roku.

Od 23. do 31. svibnja kandidati koji se upisuju u razredne odjele za sportaše iskazuju interes za upis u razredne odjele za sportaše u NISpuSŠ-u. Ministarstvo turizma i sporta 1. lipnja šalje nerangirane liste kandidata po sportovima nacionalnim sportskim savezima u svrhu izrade rang-lista po sportovima. Od 2. do 14. lipnja nacionalni sportski savezi izrađuju preliminarne rang-liste prijavljenih kandidata prema kriterijima sportske uspješnosti, koje se potom 14. lipnja objavljuju na stranicama pojedinih nacionalnih sportskih saveza.

Od 15. do 20. lipnja kandidati imaju pravo na prigovore, a 21. lipnja nacionalni savezi objavljuju konačne rang-liste na svojim mrežnim stranicama te ih dostavljaju Ministarstvu turizma i sporta.

Konačno, od 21. do 24. lipnja unose se zaprimljene rang liste u NISpuSŠ-u te se dodjeljuju bodovi kandidatima na temelju algoritma.

Svi zainteresirani ovdje mogu pronaći upute i Obrazac kriterija sportske uspješnosti, a za sva moguća pojašnjenja slobodni su obratiti se na skolski-sport@mints.hr, odnosno putem tel. broj: 01/604 2959 ili 01/ 604 2981.

Učitaj više

Sljedeća utakmica

Hrvatska - Danska

22.09.2022.