Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS > Nogometna akademija

Školovanje za Uefa PRO licencu

Okončan treći modul
2. semestra

24.05.2022.
Okončan treći modul 2. semestra
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

U prostorijama Nogometne akademije Hrvatskog nogometnog saveza okončan je treći modul 2. semestra XI generacije za Uefinu PRO licencu.

 

U okviru istoga polaznici su imali priliku poslušati predavanja uglednog gosta i voditelja edukacije u Nogometnom savezu Belgije, Krisa Van Der Haegena, iskustva i praktična znanja na polju “Analize situacijske efikasnosti” kroz predavanja Rajka Magića i Vlatka Vučetića, odnosno poslušali iskustva vezana uz moderne trendove u nogometu Uefina mentora i člana JIRA Panela i bivšeg izbornika Izraela, Willija Ruttensteinera. Jedno od predavanja održao je i Damien Comolli, aktualni predsjednik novopečenog francuskog prvoligaša Toulousea, a iskustvo u radu s vrhunskim igračima prenio je Vatroslav Mihačić.

foto: Drago Sopta/HNS

Predavanje iz područja Fiziologije sporta održao je Davor Šentija, teorijska znanja i iskustva iz prakse na polju sportske psihologije polaznicima je približio Amir Zulić, a o glavnim temama komunikacija i upravljanja komunikacijama govorili su Tomislav Pacak, Željko Požega, Zoran i Ivan Tomić. Jedan od zadataka polaznika tijekom modula bile su i analize utakmica, među kojima treba izdvojiti finale Europske lige između Eintrachta i Rangersa.

Kompletan Modul vodili su ravnatelj Nogometne akademije HNS-a, Boris Kubla, odnosno stručni suradnik Tomislav Gričar.

foto: Drago Sopta/HNS

“Kroz praktične radionice, zadatke i predavanja stranih i domaćih vrhunskih stručnjaka tijekom ovog III modula polaznici XI generacije UEFA PRO edukacije stjecali su nova trenerska znanja i iskustva iz raznih područja elitnog nogometa. Polaznicima su posebno zanimljivi bili razni primjeri iz prakse koje su s polaznicima podijelili predavači uz zajedničku interakciju na bazi pitanja i odgovora. Angažiranost polaznika bila je na visokoj razini, posebno u taktičkoj analizi utakmice, definiranju te rješavanje problema iz nogometne igre”, rekao je Boris Kubla.

Novi, IV modul, uslijedit će poslije ljetne stanke, netom prije Svjetskog prvenstva u Kataru.

foto: Drago Sopta/HNS

foto: Drago Sopta/HNS

foto: Drago Sopta/HNS

foto: Arhiva HNS

foto: Arhiva HNS

Učitaj više