Slavlje u Splitu

Video: Hajduk preokrenuo vodstvo Rijeke i osvojio Kup!

26.05.2022.

Video: Hajduk preokrenuo vodstvo Rijeke i osvojio Kup!
Foto: Drago Sopta/HNS

Rivali iz Jadranskog derbija, Rijeka i Hajduk, odlučivali su o ovogodišnjem vlasniku Rabuzinovog sunca, a trofej je naposljetku pripao Splićanima.

Momčad Hajduka osvajač je SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa za sezonu 2021./2022. Igrači trenera Dambrauskasa pobijedili su u finalu Rijeku te tako donijeli u splitske vitrine sedmi naslov pobjednika Kupa u samostalnoj Hrvatskoj, dok je Rijeka ostala na šest.

Rijeka na Poljudu povela, nakon što je Drmić u 13. minuti na proigravanje Obregona pobjegao Hajdukovoj obrani i matirao Kalinića, no Splićani su brzo uzvratili.

Foto: Drago Sopta/HNS

Već u 24. minuti Ferro je glavom izjednačio na 1:1, poslije Sahitijevog ubačaja iz kuta, a u 36. minuti Livaja je asistirao Melnjaku, koji iz srca šesnaesterca pogađa za preokret na 2:1.

Prije odlaska na odmor, Rijeka je ostala s igračem manje, kada je kapetan Smolčić zaradio drugi žuti, isključujući karton.

Foto: Drago Sopta/HNS

Hajduk je svoju prednost povećao u 56. minuti, zahvaljujući Melnjaku koji je kaznio propust riječke obrane i tako postao dvostruki strijelac, nakon što je dva pogotka postigao i u polufinalnoj pobjedi protiv Gorice.

Do kraja više nije bilo promjena. Hajduk je Kup posljednji put osvojio 2013. godine, u finalu protiv Lokomotive.

Foto: Drago Sopta/HNS

Foto: Drago Sopta/HNS

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri