Presudno gostovanje u Norveškoj

Bišćan: "Nismo slučajno prvi, ali treba odigrati natjecateljski"

27.05.2022.

Bišćan: "Nismo slučajno prvi, ali treba odigrati natjecateljski"
Foto: Drago Sopta/HNS

Na okupljanju Hrvatske U-21 s predstavnicima medija razgovarao je Igor Bišćan, uoči završnih kvalifikacijskih utakmica za odlazak na Europsko prvenstvo, u gostima kod Norveške i Estonije.

Zakomplicirana situacija

"Igrači su završili svoja natjecanja, imamo nekih sitnih problema s ozljedama, ali nadam se da ćemo od sutra biti kompletni. Imamo vremena pripremiti se za presudnu utakmicu s Norvežanima. Okolnosti nisu idealne, ali što je - tu je. Porazom od Finske dobro smo zakomplicirali situaciju i vratili Norvešku u igru, no još uvijek smo prvi i nismo slučajno prvi"

Natjecateljski u važnom susretu

"Imali smo jedno neočekivano loše poluvrijeme protiv Finske, što nam je bila dobra pouka, a drugi su također bili dobri. No, ovisimo o sebi i mi i Norvežani, treba odigrati natjecateljski i pokušati se već u Norveškoj plasirati na EP. Nismo više u poziciji da možemo poklanjati pogotke, no naša prva utakmica s Norveškom je bolji pokazatelj. Bit će zahtjevno, igra se na umjetnoj travi, ali s obzirom na važnost susreta moramo biti pravi i vjerujem da ćemo izboriti pozitivan rezultat"

Aktualna forma

"Igrači su uglavnom bili standardni, nadam se da se dio stigao i odmoriti, tako da i to treba uzeti u obzir tijekom pripreme. Mislim da problema s formom neće biti"

Pridruživanje Matanovića

"Matanović sigurno ima kvalitetu biti ne samo u mladoj reprezentaciji, nego uskoro i u A-reprezentaciji. HNS je uložio veliki napor kako bismo ga pridobili, imao je jako dobar status u Njemačkoj, bio im je ozbiljan napadač. On je igrač budućnosti, a već ima iskustva u seniorskom nogometu. Kada uhvati kontinuitet, svi ćemo se moći uvjeriti u njegove kvalitete, a željeli smo mu pokazati koliko cijenimo što je odlučio igrati za nas"

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri