Neugodan poraz

Dalić: "Moramo smoći snage i pokazati karakter"

03.06.2022.

Dalić: "Moramo smoći snage i pokazati karakter"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije poslije poraza od Austrije u Osijeku, na otvaranju nove sezone Lige nacija.

Pad nakon pola sata

"Čestitam Austriji na zasluženoj pobjedi i ispričavam se svim našim navijačima na ovoj lošoj utakmici i porazu. Prvih pola sata bilo je dobro, no onda smo pali, a nakon pogotka više se nismo mogli vratiti u igru. Nestalo je energije, snage, momčadi, lako smo gubili lopte i griješili, nismo se vraćali u fazu obrane. Povratna trka bila je svima najveći problem. Slabo smo odigrali, ali moramo smoći snage i pokazati karakter. Još su tri utakmice, a mi smo već u prvoj bili dosta potrošeni i loši"

Neispunjeni plan

"Nastojali smo proći brzom igrom i protokom, na tome smo inzistirali, no nismo imali dovoljno posjeda. U drugom dijelu željeli smo dobivati još više duela, uzimati odbijene lopte, no upravo smo iz jedne takve primili i drugi pogodak. Poslije više ništa nije bilo kako treba, čak je i Ivušić obranio nekoliko situacija"

Austrija energična pod novim izbornikom

"Austrija je bila puno agresivnija, brža, znali smo da će igrati visoki presing i nismo joj parirali. Znali smo stil igre njihovog novog izbornika, mlada momčad s puno trčanja. Očekivali smo da će biti teško, ali nismo očekivali ovakav poraz. Moramo odmoriti igrače, podići na psihološkom planu. Svima je kao i nama, moramo se posložiti. Ovo je neugodno"

Zabrinjava nemoć

"Nisam razmišljao ne voditi utakmicu, ja moram raditi svoj posao i ne tražim opravdanja u privatnom životu. Bilo je danas teško, puno se toga poklopilo. U drugom poluvremenu pokazali smo nemoć, i to me zabrinjava. Sve ovo ostalo je moj privatni život i ja to moram nadići"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri