Francuska na Poljudu

Modrić: “Pun stadion mora nam biti dodatni motiv”

05.06.2022.

Modrić: “Pun stadion mora nam biti dodatni motiv”
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija protiv Francuske na Poljudu nastavlja zahtjevnu lipanjsku avanturu u Ligi nacija.

 

Uoči dvoboja s Francuzima kapetan Vatrenih, Luka Modrić, osvrnuo se nakratko na neugodan poraz od Austrije u prvom kolu nove sezone.

“Iza nas je težak poraz, ali što je, tu je. Trebamo gledati prema naprijed i ne osvrtati se previše na to što se dogodilo. Čekaju nas nove utakmice, već sutra protiv Francuske pa onda i Danske i nema mjesta za žaljenje. Nije lijepo kad se izgubi. Danas su svi protivnici nezgodni, svi igraju utakmice, i nikoga nije lako pobijediti ako nisi pravi”, rekao je Luka Modrić, koji se nije želio baviti porazom Francuza od Danske.

“Ne treba gledati druge, moramo biti fokusirani na nas i na ono što radimo. Znamo da nas čeka teška utakmica i da naši međusobni ishodi protiv Francuske nisu najbolji, još uvijek čekamo prvu pobjedu. Međutim, trebamo vjerovati da možemo pobijediti. Igramo kući, bit će pun Poljud i to mora biti dodatni motiv da izvučemo snagu i odigramo što je bolje moguće, prekinemo crni niz i pobijedimo. Volimo igrati na Poljudu, tu je svaki put bila fenomenalna atmosfera pa istu takvu očekujemo i sutra. Vjerujem da će nam biti dodatni poticaj kako bismo ostvarili što bolji rezultat i odigrali što bolje”.

Modrić je prokomentirao i zgusnut lipanjski raspored u kontekstu umora igrača poslije ionako napornih klupskih sezona.

“Nemamo drugog izbora, nego skupiti se i dati maksimum. Znamo da je kraj sezone, da je svima teško, ali to ne smije biti izlika. Nije lako kada ti nakon ovakve sezone stave četiri utakmice Lige nacija u 10 dana, ali… Nas se ne pita, moramo igrati bez obzira u kakvom smo stanju. Nije jednostavno, možda se tih četiri utakmice moglo rasporediti na tri mjeseca. Nije lako, ali takva je situacija i ne možemo ništa napraviti po tom pitanju. Moramo biti maksimalno fokusirani, dati zadnji atom snage. Ne tražimo alibije, tko je tu mora biti spreman sto posto”.

Unatoč porazu od Austrije, ozračje u momčadi i dalje je jako dobro.

“Bez obzira na težak poraz atmosfera je dobra i pozitivna. Radujemo se utakmici, nema spuštenih glava, nema vremena za žaljenje zbog toga što se dogodilo, moramo se skupiti, odigrati najbolju moguću utakmicu i dati maksimum. Prezentirati najbolju igru i nadati se pozitivnom rezultatu”.

Luka će igrati protiv svog klupskog kolege Karima Benzeme s kojim je nedavno osvojio peti naslov Lige prvaka.

“Bilo je sjajno osvojiti petu Ligu prvaka, a što se tiče Karima Benzeme, sutra smo na suprotnim stranama. Iskreno, nismo pričali o utakmici, čuli se jesmo, ali o utakmici nismo pričali”, zaključio je Luka.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri