Gošća sportašica

Matea Jelić: "Vatreni su mi uvijek bili inspiracija"

06.06.2022.

Matea Jelić: "Vatreni su mi uvijek bili inspiracija"
Foto: Drago Sopta/HNS

Matea Jelić rado je prihvatila “gostovanje” među Vatrenima. Pogotovo jer je u pitanju Split, odnosno činjenica da je lani, uoči kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo u Kataru protiv Slovenije, doživjela ovacije ispunjenih poljudskih tribina kao osvajačica zlatne olimpijske medalje u taekwondou u Tokiju.

 

“Osjećala sam se predivno, ukazana mi je velika čast kao i ostalim osvajačima olimpijskih medalja iz Tokija, baš lijepa gesta Hrvatskog nogometnog saveza. Naravno da još uvijek čuvam dres s brojem 2021 koji su mi uručili predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić i legendarni vratar Vatrenih, Stipe Pletikosa”, kaže Matea koja je bila dijelom sjajne atmosfere na Poljudu.

“Bio je to poseban osjećaj, u svakom trenutku s tribina se osjećala se velika ljubav prema reprezentaciji. Poljud je prekrasan stadion, navijanje je bilo odlično, a Hrvatska je ostvarila uvjerljivu pobjedu. Sve u svemu, bilo je super. Uvijek kad bih gledala reprezentaciju na televiziji dobila bih posebnu inspiraciju, ali uživo je to bilo duplo bolje”.

Matea ne dvoji kad treba posebno istaknuti favorita među hrvatskim reprezentativcima.

“Luka Modrić, naravno! On je pravi primjer napornog rada i poniznosti. Pogledajte samo kakve sjajne rezultate postiže i još uvijek uživa u nogometu. A njegova igra… To je nešto fenomenalno. Vjerujem da će još neko vrijeme biti lider hrvatske reprezentacije i da će nas u Kataru povesti prema još jednom velikom rezultatu”.

Još kao mala je zavoljela nogomet…

“Često sam kao mala igrala nogomet, uvijek sam bila jedina cura među dečkima, ha, ha, ha… Mislim da mi je išlo super, iako… Uvijek sam željela pobijediti pa je moguće da su mi malo puštali jer im je tako bilo lakše, ha, ha, ha… U taekwondou sam ipak na svom terenu”.

Postavlja se pitanje koji bi hrvatski reprezentativac mogao biti uspješan u taekwondou…

 “A joj… Iskreno, ne vidim niti jednog nogometaša u taekwondou, ha, ha, ha…”.

Razgovor s Mateom Jelić objavljen je u digitalnoj verziji brošure za utakmicu Hrvatska - Francuska koju možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri