Vatreni zaslužili veliki pljesak

Hrvatska remizirala s Francuskom, Modrić proslavio jubilej

06.06.2022.

Hrvatska remizirala s Francuskom, Modrić proslavio jubilej
Foto: Drago Sopta/HNS

U svom devetom ogledu s Francuskom, Hrvatska je ubilježila treći remi - zahvaljujući pogotku Kramarića za izjednačenje s bijele točke u 83. minuti dvoboja.

HRVATSKA - FRANCUSKA 1:1 (0:0)
Liga nacija, Skupina A1.
Stadion Poljud, Split.

Sudac: M. Guida (Italija)

Strijelci: 0:1 - Rabiot (52'), 1:1 - Kramarić (83' - 11m)

Žuti kartoni: Vida (21'), Kimpembe (85')

Hrvatska: Livaković, Barišić, Vida, Erlić, Juranović, Brozović, Kovačić (79' Vlašić), Modrić (79' Sučić), Brekalo (63' Oršić), Majer (63' Pašalić), Budimir (69' Kramarić). Izbornik: Z. Dalić.

Francuska: Maignan, Kimpembe, Saliba, Pavard, Digne, Rabiot, Guendouzi, Tchouameni (62' Kamara), Diaby (79' Clauss), Ben Yedder (62' Griezmann), Nkunku. Izbornik: D. Deschamps.

Foto: Drago Sopta/HNS

Nakon uvodnog domaćeg poraza od Austrije u Osijeku, izabranici Zlatka Dalića nastavili su svoj put kroz ovogodišnju Ligu nacija susretom s Francuskom u Splitu, u još jednoj reprizi finala Svjetskog prvenstva iz 2018. godine.

Posebno je svečano bilo prije početka utakmice, kada je obilježen 150. nastup za hrvatsku reprezentaciju kapetana Modrića, koji je debitirao 2006. godine protiv Argentine, te je prigodnim darovima i navijačkim ovacijama proslavljena njegova briljantna karijera u hrvatskom dresu.

Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska je najizgledniju priliku u prvom poluvremenu imala u 18. minuti, kada je Budimir krenuo prema vrataru Maignanu, dok je Francuska uzvratila nedugo prije odlaska na odmor - Livaković je zaustavio pokušaje Diabyja i Tchouamenija.

Nakon što je lopta ponovno krenula s centra, Francuska je povela. Ben Yedder je proigrao Rabiota, koji pronalazi put do mreže za 1:0, a malo je nedostajalo da izjednačenje donese slavljenik Modrić, no Maignan se u 71. minuti nije dao svladati, kao ni Livaković odmah potom na pokušaj Griezmanna.

Foto: Drago Sopta/HNS

Vatreni nisu posustajala u potrazi za pogotkom, a nagrađeni su u 83. minuti, kada je Kramarić izborio i realizirao kazneni udarac za poravnanje na 1:1. U završnim minutama blizu su pobjedonosnom pogotku bili Vlašić i Sučić, no rezultat se više nije mijenjao.

Foto: Drago Sopta/HNS

Početak druge utakmice drugog kola između Austrije i Danske je odgođen, a natjecanje se nastavlja u petak, 10. lipnja, utakmicama Danska - Hrvatska i Austrija - Francuska.

Liga nacija, Skupina A1:
1. Austrija 3 (1)
2. Danska 3 (1)
3. Francuska 1 (2)
4. Hrvatska 1 (2)

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri